Αν και γεννήθηκε στις Η.Π. Α, ο Rick Steves αγαπάει την Ευρώπη και από το 2000 είναι παρουσιαστής της σειράς Rick Steves Europe. Αυτή ήταν η δεύτερη απόπειρα να προβάλει απολαυστικές ταξιδιωτικές εμπειρίες στη μικρή οθόνη αφού από το 1991 μέχρι το 1998, ήταν στην εκπομπή Travels in Europe with Rick Steves.

Στο 121ο επεισόδιο της τελευταίας του δουλειάς, ο Rick Steves παρουσίασε τρία ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα Σαντορίνη, Μύκονο και Ρόδο. Οι τέσσερις συμβουλές του έμπειρου travel guru για ένα ταξίδι με χαμηλό κόστος, μικρή ταλαιπωρία και μέγιστη απόλαυση, είναι οι εξής:

Επένδυσε σε ένα πλήρως ενημερωμένο οδηγό

Η οικονομία στο επικείμενο ταξίδι δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνει την προετοιμασία. Ιδιαίτερα όσον αφορά τον εντοπισμό του τρόπου διακίνησής σου, δεν χωράνε τσιγκουνιές. Αντιθέτως, ένας ανανεωμένος ταξιδιωτικός οδηγός μπορεί να αποτελέσει τη «Βίβλο» και την πυξίδα σου. Πέραν του καθαρά οικονομικού σκέλους, σκέψου και την ταλαιπωρία που θα αποφύγεις αναζητώντας ταξί και εστιατόρια χωρίς προσανατολισμό. Επίσης σημαντικό είναι ο οδηγός αυτός να είναι όσο το δυνατόν πιο πρόσφατος μιας και τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, διαφοροποιούνται συχνά.

Προτίμησε μικρή αποσκευή

Η μεταφορά πολλών ρούχων και αξεσουάρ έχει κυριολεκτικά το κόστος της. Ιδιαίτερα αν το βάρος της αποσκευής σου υπερβαίνει το επιτρεπόμενο όριο, θα χρειαστεί να βάλεις το χέρι στην τσέπη. Αν ταξιδεύεις για λίγες ημέρες δώσε έμφαση στα απολύτως απαραίτητα ώστε να γλυτώσεις την ταλαιπωρία από την αναμονή και το κουβάλημα μιας μεγάλης αποσκευής. Αντιθέτως μια μικρή μπορεί να μεταφερθεί στο αεροπλάνο ώστε να νιώθεις και εσύ ασφαλής, βιώνοντας απολαυστικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Απέφυγε τις ουρές

Επιλέγοντας να δεις τα σημαντικότερα αξιοθέατα μιας πόλης, αναλαμβάνεις και το ρίσκο της αναμονής ανάμεσα σε μεγάλο πλήθος. Ιδιαίτερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τείνουν να κατευθύνουν τις μάζες προς συγκεκριμένους προορισμούς, προκαλώντας ταλαιπωρία και φασαρία. Από τη στιγμή που ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, οφείλεις να κάνεις έναν έξυπνο και στρατηγικό ελιγμό. Σε κάθε πόλη υπάρχουν τα «κρυμμένα διαμάντια» τα οποία ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σου, δύναται να είναι πολύ πιο ελκυστικά.

Βάλε στη ζυγαριά οικονομία και ταλαιπωρία

Ο καθένας επιζητεί τη χαμηλότερη δυνατή τιμή στο αεροπορικό ή ατμοπλοϊκό εισιτήριο και παράλληλα το χαμηλότερο δυνατό κόστος προς εξεύρεση τόπου διαμονής. Η εξοικονόμηση χρημάτων στον τελικό προορισμό μπορεί να είναι αυτοσκοπός, αλλά δεν πρέπει να επηρεάζει την ποιότητα του ταξιδιού. Για παράδειγμα αν η χρήση ενός ταξί θα σου εξοικονομήσει αρκετή ώρα αλλά και ιδρώτα σε σύγκριση με τον ποδαρόδρομο, τότε αποτελεί μια καλή επιλογή ιδιαίτερα αν μοιραστείς το κόστος του.