Ανέκαθεν, τα ταξίδια ήταν ένας από τους ομορφότερους τρόπους για να ζήσει κάποιος αξέχαστες στιγμές. Μέχρι σήμερα, πολύς κόσμος επιλέγει να ταξιδεύει μόνος, ή και με παρέα. Είτε στη χώρα του, είτε και στο εξωτερικό. Παρόλα αυτά, υπάρχουν φορές που ακούμε από τον περίγυρο μας, ότι δεν πέρασαν καλά στις διακοπές τους ή ότι δεν έμειναν ευχαριστημένοι. Φυσικά, μπορεί αυτό να ισχύει και για μας. Μήπως όμως τελικά βάζουμε και εμείς λίγο το λιθαράκι μας για να μην περνάμε καλά; Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε τα 3 όχι ενός ταξιδιού. Συμβουλές, οι οποίες θα σας κάνουν να έχετε μία αξέχαστη εμπειρία!

Μην παραπονιέστε

Πατάτε το πόδι σας στο κέντρο της χώρας που εσείς επιλέξατε για διακοπές. Ξεκινούν οι βροχές και εσείς είστε με τα καλοκαιρινά ρούχα. Νοουμένου, ότι μετά το ξεπακετάρισμα θα πηγαίνατε για μπάνιο στη θάλασσα. Παραπονιέστε, τσακώνεστε και πάτε στο ξενοδοχείο συζητώντας. Το δωμάτιο δε σας αρέσει. Το reception, γεμάτο από κόσμο και εσείς, τελευταίος στη γραμμή, θέλοντας να ζητήσετε να αλλάξετε δωμάτιο. Μη σπαταλάτε το χρόνο σας με ανούσια και ασήμαντα πράγματα. Ούτε οι καιρικές συνθήκες, ούτε η θέα ή ο τύπος του δωματίου, επηρεάζει την ομορφιά του ταξιδιού σας. Άλλωστε εσείς επιλέξατε την τοποθεσία και το ξενοδοχείο. Κανείς άλλος. Άρα γιατί παραπονιέστε;

Τα 3 όχι ενός ταξιδιού

«Όχι» στο απογευματινό…ξύπνημα

Τα 3 όχι ενός ταξιδιού, είναι και το «όχι» στο απογευματικό…ξύπνημα. Οι διακοπές είναι για ξεκούραση αλλά και για εξερεύνηση! Πολλοί συνηθίζουν, ίσως και εμείς, όταν πάμε για διακοπές να κοιμόμαστε όλη την ώρα και να νιώθουμε βαρεμάρα. Αν το ταξίδι σας διαρκεί 7 μέρες και τις 4 μέρες κοιμάστε ασταμάτητα, ποια η ουσία; Ξυπνήστε νωρίς, τακτοποιήστε τη μικρή τσαντούλα σας και βγείτε στους δρόμους! Πάρτε μαζί σας, φωτογραφική μηχανή, χάρτες και κιάλια. Χαρείτε τη στιγμή και το ό, τι βρίσκεστε κάπου διαφορετικά. Εξερευνήστε, χαθείτε και γελάστε όσο πιο δυνατά μπορείτε.

Αφεθείτε ελεύθεροι

Το πιο σημαντικό από τα 3 όχι ενός ταξιδιού είναι το εξής: μη λέτε «δε νιώθω άνετα με τον άγνωστό κόσμο γύρω μου». Άλλωστε εσείς επιλέξατε τη συγκεκριμένη χώρα, πόλη ή χωριό για να ταξιδέψετε. Χαμογελάστε στους περαστικούς, μιας και είστε και εσείς περαστικοί. Δοκιμάστε νέες γεύσεις από τα περιπτεράκια στο κέντρο. Μιλήστε με το μανάβη για το πώς ένα συγκεκριμένο φρούτο, μοιάζει με της δικής σας χώρας. Νιώστε σαν το σπίτι σας και αφεθείτε ελεύθεροι. Φορέστε απλά ρούχα για να περπατάτε άνετα και μην περιοριστείτε στα μακιγιάζ και στα φτιαγμένα μαλλιά.

Μη ξεχνάτε να μας ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!