Αν είσαι έτοιμος για μια εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη, και είναι από αυτές που λέμε ζωής, τότε διαβάζεις το σωστό άρθρο. Και ο προορισμός μας είναι το Τρόμσο της Νορβηγίας. Γενικότερα η Νορβηγία είναι μια χώρα γεμάτη με φυσικές ομορφιές. Γραφικές πόλεις που αξίζει να επισκεφτείς. Το Τρόμσο όμως είναι πραγματικά ξεχωριστό. Βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα της Νορβηγίας και το κρύο εκεί είναι τσουχτερό. Κι όμως ακόμη και έτσι αξίζει να το επισκεφθείς καθώς είναι όντως εμπειρία ζωής.

Μια πόλη γεμάτη… φύση

Το Τρόμσο περιβάλλεται από ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο. Όπου και γυρίσεις το μάτι σου θα βλέπει απέραντη θέα, από αυτές που δεν χορταίνεις με τίποτα. Από κρυστάλλινους καταρράκτες, στις φάλαινες και στο κατάλευκο τοπίο που σαγηνεύει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Εξάλλου μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως το Τρόμσο ονομάζεται και «πρωτεύουσας» της Αρκτικής.

Το Βόρειο Σέλας

Το πιο μαγευτικό όμως θέαμα που μπορεί κανείς να απολαύσει στο Τρόμσο είναι το Βόρειο Σέλας. Και τι είναι αυτό; Ένα φαινόμενο στο οποίο ο ουρανός παρουσιάζει ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Μοιάζει σαν μια χορευτική παράσταση της φύσης. Ένα θέαμα… μοναδικό, φαντασμαγορικό, συναρπαστικό και μαγικό. Κάτι που για πολλούς αποτελεί στόχο ζωής να δουν έστω και μια φορά. Στο Τρόμσο αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες έχεις την ευκαιρία να το απολαύσεις. Ιδανική περίοδος είναι όταν εμφανίζεται η νέα σελήνη, όπου το φεγγάρι ουσιαστικά δεν φαίνεται καθόλου.

Βέβαια στο Τρόμσο δεν υπάρχει μόνο η φυσική ομορφιά. Είναι μια πόλη που παρά την μικρή της έκταση, έχει να προσφέρει πολλά. Απ’ τα φεστιβάλ (κινηματογράφου, μουσικής), στα μουσεία και τα αξιοθέατα, ακόμη και τον αθλητισμό. Πρόκειται για μια πόλη στην οποία δεν θα βαρεθείς ούτε λεπτό.

Η κουζίνα

Μην αμελήσεις να δοκιμάσεις την τοπική κουζίνα. Γιατί πολύ απλά είναι και αυτό κομμάτι της εμπειρίας. Οι γεύσεις και οι μυρωδιές δίνουν μια ακόμη εικόνα για την χώρα και την πόλη. Η κουζίνα τους βασίζεται πολύ στο φρέσκο ψάρι, αλλά και στα «άγρια» κρέατα από Τάρανδους και Άλκες. Ξεχωρίζουν επίσης οι φράουλες της περιοχής που αποτελούν ίσως το πιο σύνηθες υλικό στα πιάτα των Νορβηγών.

Γενικότερα η Νορβηγία και το Τρόμσο μπορούν να προσφέρουν μια εμπειρία ζωής. Απ’ τις φυσικές ομορφιές, στη ζωή της πόλης, τα αξιοθέατα και την κουζίνα. Το Τρόμσο είναι μια απ’ τις πόλεις που αξίζει να επισκεφθείς έστω και μια φορά στη ζωή σου.

 

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.