Η Κύπρος μας προσφέρεται για μονοήμερες εξορμήσεις καθώς οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές και προσβάσιμες. Παρόλα αυτά όμως υπάρχουν εξαιρετικά τοπία τα οποία πολλοί από εμάς δεν έχουμε επισκεφθεί και δεν ξέρουμε καν την ύπαρξή τους.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε πέντε πανέμορφα γεφύρια να επισκεφθείτε τώρα που φθινοπώριασε!

 

Ενετικό Γεφύρι Τζιελεφού

Το γεφύρι του Τζιελεφού βρίσκεται σε υψόμετρο 440m, 6 χιλιόμετρα από το τουρκοκυπριακό χωριό Άγιος Νικόλαος και είναι το μεγαλύτερο πέτρινο μεσαιωνικό γεφύρι. Είναι κτισμένο πάνω στον ποταμό Διάριζο.  Αποτελεί ένα από τους πιο δημοφιλείς εκδρομικούς χώρους καθώς προσφέρει δροσιά ακόμη και το καλοκαίρι.

Eνετικό Γεφύρι στον Καλοπαναγιώτη

Το ενετικό γεφύρι, ένωνε παλαιότερα το χωριό με το Μοναστήρι το πρώτο Δημοτικό Σχολείο και την αγροτική περιοχή που βρίσκεται πέρα από αυτό. Βρίσκεται λίγο πιο κάτω από το Μοναστήρι ανάμεσα σε πανύψηλα πλατάνια, σε μικρή απόσταση από το σημείο που οι Απόστολοι Παύλος και Βαρνάβας βάπτισαν Χριστιανό τον Άγιο Ηρακλείδιο.

Γεφύρι της Μηλιάς

Το γεφύρι της Μηλιάς βρίσκεται στην επαρχία Λεμεσού ανάμεσα στα χωριά Πλάτρες και Πέρα Πεδί. Μπορείτε να πάτε εκεί ξεκινώντας είτε πεζοί ή με ποδήλατο από το αθλητικό κέντρο των Πλατρών, σε μια δύσκολη γραμμική πορεία 1 – 1,5 χιλιομέτρων. Είναι ένα πολύ ήσυχο και δροσερό μέρος.

Μεσαιωνικό γεφύρι στο  Κοιλάνι

Κοντά στην περιοχή που βρίσκεται το ξωκλήσι της Αγίας Μαύρης στο Κοιλάνι Λεμεσού υπάρχουν δύο πολύ όμορφα γεφύρια. Το ένα είναι δίπλα στο ξωκλήσι και το άλλο μερικές εκατοντάδες νοτιότερα. Στα παλιά χρόνια εξυπηρετούσαν τους κατοίκους ως χώρο σύναξης καθώς εκεί βρίσκεται κι ένας παλιός νερόμυλος.

Ενετικό γεφύρι «Τρεις Ελιές»

Βρίσκεται στην περιοχή του χωριού Τρεις Ελιές και θα το συναντήσετε λίγα λεπτά από την αφετηρία του μονοπατιού της φύσης στο χωριό. Το μονοπάτι της φύσης «Τρεις Ελιές» βρίσκεται στα νότια της κοινότητας των Τριών Ελιών στο δρόμο που οδηγεί προς τα Καμινάρια. Πρόκειται για μια διαδρομή 2,5 χιλιομέτρων ιδιαίτερα όμορφη και συγχρόνως εύκολη διαδρομή που προσφέρει μια πανοραμική θέα σε όλο της το μήκος. Περνά από δυο ενετικά γεφύρια, των «Τριών Ελιών» και του «Μύλου», τα κατάλοιπα του ναού του Αγίου Ανδρόνικου, τον Δράκοντα ποταμό και τον Κρεμμό του Κάτω Μύλου.

 

Τώρα το φθινόπωρο ας απολαύσουμε λοιπόν τη φύση σε όλο της το μεγαλείο.