Η Ιταλία είναι ίσως ο πιο δημοφιλής Ευρωπαϊκός προορισμός καθώς είναι η χώρα που απευθύνεται σε κάθε είδους επισκέπτη, τον λάτρη της τέχνης, της διασκέδασης, των μουσείων και αρχαίων αξιοθέατων, της μουσικής και φυσικά της ιταλικής κουζίνας!

Η πιο δημοφιλής πόλη της Ιταλίας ως προορισμός είναι η Ρώμη αφού είναι το κέντρο όπου ξεκίνησε η Αναγέννηση, μεταξύ 15ου και 17ου αιώνα και έπειτα καθιερώθηκε σε όλη την Ευρώπη ως ένα από τα βασικά κινήματα της τέχνης. Ας γνωρίσουμε λοιπόν κάποια από τα ξακουστά της σημεία που πρέπει να δούμε εφόσον την επισκεφθούμε.

Η εντυπωσιακή Φοντάνα Ντι Τρέβι, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Ρώμης. Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος που εκατοντάδες τουρίστες συνωστίζονται κάθε ημέρα έξω από το ιστορικό αυτό συντριβάνι για μια φωτογραφία. Φυσικά, δεν παραλείπουν να «πετάξουν» ένα κέρμα στο νερό, ευχόμενοι -μεταξύ άλλων- να επιστρέψουν στη Ρώμη. Σύμφωνα με την παράδοση, εκείνος που ρίχνει ένα νόμισμα στη Φοντάνα Ντι Τρέβι έχοντας γυρισμένη την πλάτη του σε αυτή, μπορεί να είναι βέβαιος πως θα επιστρέψει ξανά στη Ρώμη.

Το Κολοσσαίο βρίσκεται στην Piazza del Colosseo και καθημερινά μαζεύει εκατοντάδες κόσμου και είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό κτίριο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Αρχικά γνωστό ως το Αμφιθέατρο του Φλαβιανού, το Κολοσσαίο ήταν το μεγαλύτερο κτίριο της εποχής. Μπορεί η θεόρατη δομή του να έχει περιέλθει σε ερείπια στις μέρες μας αλλά ακόμη παραμένει ένα επιβλητικό και όμορφο θέαμα.

Η εκκλησία του Αγίου Πέτρου βρίσκεται στην πόλη του Βατικανού και υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε μέρα. Θα σας εντυπωσιάσει το μέγεθος του ναού, ο πλούσιος διάκοσμός του και τα αριστουργήματα που φιλοξενεί, όπως η περίφημη Πιετά (Pietà), ένα μαρμάρινο γλυπτό, έργο του Μιχαήλ Αγγέλου (Μικελάντζελο). Επίσης μη χάσετε την ευκαιρία να περιπλανηθείτε στις ατελείωτες αίθουσες με αριστουργήματα που φιλοξενούνται στο Βατικανό. Εδώ θα βρείτε και την περίφημη Καπέλα Σιστίνα (Cappella Sistina), το παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού (Palazzo Apostolico), η θρυλική οροφή του οποίου έχει φιλοτεχνηθεί από τον Μιχαήλ Άγγελο.

Για τους λάτρεις της μόδας θα βρείτε όλες τις μεγάλες διεθνείς αλυσίδες, αλλά αξίζει να επισκεφθείτε τα exclusive ιταλικά μαγαζιά που εξειδικεύονται σε χειροποίητα παπούτσια, ρούχα, καπέλα, δερμάτινα είδη και αρώματα.

Τέλος, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την Ιταλική κουζίνα με όλα τα δημοφιλή της πιάτα. Πλούσιες μακαρονάδες, πίτσες, εξαιρετικά τυριά, νόστιμα αλλαντικά και φυσικά τα δημοφιλή γλυκά της, τιραμισού, πανακότα καθώς και το γνωστό παγωτό με τις θεϊκές του γεύσεις.