Τα οφέλη ενός ταξιδιού είναι αναρίθμητα ωστόσο κάθε απομάκρυνση από τη ζώνη άνεσής σου, χρίζει διαχείρισης η οποία μπορεί να επιτευχθεί με συγκεκριμένα συμπληρώματα για κάθε ταξιδιώτη.

Το άγνωστο μπορεί να επιφέρει άγχος, καταπόνηση και άλλους παράγοντες οι οποίοι μπορούν να μετατρέψουν το όνειρο σε εφιάλτη.

Παρόλ’ αυτά υπάρχει η λύση με συμπληρώματα τα οποία μπορούν να απαλύνουν τον σωματικό και ψυχικό πόνο, επιτρέποντάς σου να απολαύσεις κάθε στιγμή.

Μελατονίνη

Το σώμα σου παράγει ήδη μελατονίνη με σκοπό να διαχειριστεί τον κύκλο του ύπνου. Ωστόσο όταν δεν μπορείς να τηρήσεις ένα σταθερό μοτίβο ύπνου, η χορήγησή της μπορεί να βοηθήσει. Μελέτες αποδεικνύουν ότι η μελατονίνη βοηθά το βιολογικό σου ρολόι να… κουρδιστεί ξανά ιδιαίτερα όταν αλλάζεις ζώνες ώρας (time zones). Μια δόση των 20 ή 30 milligrams τριάντα λεπτά πριν πας στο κρεβάτι σε συνδυασμό με διάβασμα ενός βιβλίου, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Προβιοτικά

Κάθε ταξιδιώτης ο οποίος σέβεται στον εαυτό του, επιθυμεί να βιώσει και γευστικές εμπειρίες πηγαίνοντας σε ένα νέο προορισμό. Παρόλ’ αυτά ένα ευαίσθητο στομάχι δεν θέλει και πολύ να αντιδράσει με τρόπο που μπορεί να χαλάσει ακόμη και ολόκληρο το ταξίδι. Η χρήση προβιοτικών είναι ένα από τα απαραίτητα συμπληρώματα για κάθε ταξιδιώτη μιας και βοηθάει το έντερό να επανέλθει στην ομαλή του λειτουργία. Μάλιστα σύμφωνα με μελέτη μπορούν να μειώσουν το ρίσκο για διάρροια έως και 15% ενώ ταυτόχρονα μειώνουν τις πιθανότητες για φούσκωμα του στομαχιού.

Κουρκουμάς

Τη λέξη «κουρκουμίνη» δεν την συναντάς καθημερινά ωστόσο η ιδιότητά της καθιστά τον κουρκουμά σπουδαίο σύμμαχο σε κάθε ταξίδι. Η μεγάλη γκάμα του αρχίζει από τη βοήθεια στη διαχείριση του άγχους μέχρι και φλεγμονές οι οποίες αν δεν αντιμετωπιστούν μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Ακόμα και αν έχεις προγραμματίσει το που θα φας και ποια μέρη θα επισκεφτείς, μια δόση άγχους πάντα υπάρχει σε ένα ταξίδι και ο κουρκουμάς μειώνει το αίσθημα ανασφάλειας.

Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο διαδραματίζει ρόλο σε περισσότερες από εξακόσιες (!) λειτουργίες του σώματος επομένως είναι ένα από τα must συμπληρώματα για κάθε ταξιδιώτη. Η αποκατάσταση των μυών μετά από απαιτητικές ημέρες με αρκετό ποδαρόδρομο είναι ένα σημαντικότατο όφελος. Παρόλο που περιέχεται σε αρκετά τρόφιμα, μελέτη αποδεικνύει ότι ο μέσος άνθρωπος δεν λαμβάνει τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα η οποία ανέρχεται σε 310 milligrams.