Γνωρίζετε ότι πρέπει να ασκείστε. Όλοι έχουμε ακούσει ότι οι άνθρωποι που ασκούνται είναι πιο υγιείς.

Εμφανίζουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρδιοπάθεια, διαβήτη και ορισμένα είδη καρκίνου. Κοιμούνται καλύτερα και αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι και ενεργητικοί.

Ένα γυμνασμένο σώμα δείχνει και καλύτερο. Ωστόσο, όταν έρθει η ώρα να γυμναστούμε, πολλοί από μας έχουμε αρκετές δικαιολογίες για να μην το κάνουμε.

Πώς μπορείτε λοιπόν να πείτε όχι στις δικαιολογίες και να δραστηριοποιηθείτε;

Άσκηση: Πώς να παρακάμψετε τις δικαιολογίες

Δεν έχω χρόνο

Πόση ώρα βλέπετε τηλεόραση; Κατά τη διάρκεια παρακολούθησης εκπομπών χρησιμοποιείστε όργανα αντίστασης ή περπατήστε στο χώρο που βρίσκεστε.

Ακόμα καλύτερα, κλείστε την τηλεόραση και περάστε το χρόνο σας με άσκηση.

Αν η δουλειά καταναλώνει όλο τον ελεύθερο χρόνο σας, προσπαθήστε να ασκηθείτε εκεί. Κλείστε την πόρτα του γραφείου σας και πηδήξτε σχοινάκι για 10 λεπτά ή περπατήστε στο χώρο.

Προσπαθήστε να κάνετε μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής που θα σας βοηθήσουν να κινηθείτε περισσότερο. Πηγαίνετε με τις σκάλες αντί να πάρετε το ασανσέρ. Μην οδηγείτε όταν μπορείτε να περπατήσετε, πάρτε βηματομετρητή και προσπαθήστε να αυξήσετε τα βήματα που κάνετε καθημερινά.

Είμαι πολύ κουρασμένος

Η άσκηση σας δίνει περισσότερη ενέργεια. Όταν αρχίσετε να κινείστε, η κούραση σας θα αρχίσει να εξαφανίζεται.

Βοηθά στην απελευθέρωση των ενδορφινών-ορμονών που σας κάνουν να αισθάνεστε καλύτερα. Βοηθάτε και στην καλή κυκλοφορία του αίματος αντί να γυρίσετε σπίτι και να καθίσετε σον καναπέ.

Δεν βρίσκω χρόνο λόγω των παιδιών

Η απάντηση είναι η πολυπραγμοσύνη, λένε ειδικοί. Πάρτε μαζί σας τα παιδιά. Πηγαίνετε τα παιδιά στο σχολείο με τα πόδια αντί με το αυτοκίνητο. Όταν γυμνάζονται, εσείς μπορείτε να περπατάτε. Κατά τη διάρκεια αγώνων, περπατήστε έντονα στο γήπεδο.

Πηγαίνετε για ποδήλατο με τα παιδιά σας, βάλτε δίχτυ βόλεϊ στον κήπο σας ή περπατήστε στη γειτονιά με τα παιδιά σας. Όταν δεν έχει καλό καιρό προσπαθήστε να παίξετε βιντεοπαιχνίδια δράσης.

Άσκηση: Πώς να παρακάμψετε τις δικαιολογίες

Η άσκηση είναι βαρετή

Πρώτα από όλα επιλέξτε μια δραστηριότητα που θα σας αρέσει. Δοκιμάστε το χορό, την κηπουρική ή πάρτε μέρος σε ομάδα που ασχολείται με κάποιο άθλημα. Αν σας αρέσει η μουσική δοκιμάστε το χορό. Υπάρχει άσκηση για όλους.

Δεν μου αρέσει η κίνηση

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσει η κίνηση. Προτιμούν να διαβάζουν ή να βλέπουν τηλεόραση.

Αν η εφίδρωση είναι αυτό που δεν σας αρέσει, μπορείτε να βρείτε μια άσκηση κατά την οποία δεν θα ιδρώνετε υπερβολικά.

Αν δεν σας αρέσει να κινείστε γιατί αισθάνεστε παχύσαρκοι, αρχίστε με λιγότερο δημόσια δραστηριότητα, όπως να βλέπετε ένα βίντεο γυμναστικής στο σπίτι. Περπατήστε με φίλους που δεν θα σας κρίνουν στη γειτονιά, ενώ φορέστε ρούχα που δίνουν αρκετή κάλυψη για να αισθάνεστε άνετα.

Θυμηθείτε ότι τα γυμναστήρια σήμερα είναι διαφορετικά. Μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας φαίνεται πιο άνετο.

Διαβάστε επίσης Άσκηση και αδυνάτισμα

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.