Αϋπνία, κούραση ή απλά χαρακτηριστικό του δέρματός μας. Οι μαύροι κύκλοι όπως και να το κάνουμε είναι… αντιπαθητικοί. Ειδικά για μας τις γυναίκες είναι ένα ακόμη πλην που πρέπει οπωσδήποτε να επιληφθούμε.

Από που προέρχονται

Οι μαύροι κύκλοι μπορεί να εμφανιστούν και στα παιδιά. Οι γονείς όταν διαπιστώνουν ότι το παιδί τους έχει μαύρους κύκλους φοβούνται ότι αποτελεί σημάδι κακής υγείας ή διαταραγμένου ύπνου. Συνήθως η ξαφνική εμφάνιση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια ενός παιδιού αποτελεί σημάδι αλλεργίας ενώ και η κληρονομικότητα μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Αν καταπολεμηθεί η αλλεργία συνήθως το πρόβλημα λύνεται.

Όταν υπάρχει συμφόρηση στην μύτη όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις ιγμορίτιδας  ή ιστορικό αλλεργικής ρινίτιδας τότε οι φλέβες που παροχετεύουν το αίμα από την περιοχή γύρω από τα μάτια να διογκώνονται και να δημιουργούνται έτσι οι μαύροι κύκλοι.

Άλλη αιτία που δημιουργούνται οι μαύροι κύκλοι είναι οι καταχρήσεις. Δουλειά, τρέξιμο ακόμη και αλκοόλ. Η αϋπνία είναι επίσης σημαντικός παράγοντας. Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισής τους; Φυσικά και όπως πάντα με φυσιά προϊόντα.

Αμυγδαλέλαιο

Το αμυγδαλέλαιο ωφελεί την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια και φωτίζει τους μαύρους κύκλους. Εφόσον το συνδυάσουμε με λάδι βιταμίνης Ε οι μαύροι κύκλοι θα γίνουν παρελθόν. Εφαρμόζουμε το βράδυ πριν κοιμηθούμε και ξεπλένουμε το πρωΐ.

Ροδόνερο

Το ροδόνερο δεν αναζωογονεί μόνο το δέρμα και μειώνει τους μαύρους κύκλους, αλλά έχει και καταπραϋντική επίδραση στα κουρασμένα μάτια. Το εφαρμόζουμε στα μάτια μας αφού βουτήξουμε ένα βαμβάκι στο ροδόνερο και το αφήνουμε για 15 λεπτά. Δύο φορές την ημέρα για 2-3 εβδομάδες είναι αρκετές για να δείτε αποτέλεσμα.

Ωμή πατάτα

Η πατάτα περιέχει φυσικούς λευκαντικούς παράγοντες και όταν χρησιμοποιείται ωμή, βοηθάει στο να φωτιστούν οι μαύροι κύκλοι και να μειωθεί το πρήξιμο γύρω από τα μάτια. Τρίβουμε παγωμένες πατάτες και να βγάλουμε το χυμό τους. Βουτάμε βαμβάκι στο χυμό και το τοποθετούμε στα κλειστά μας μάτια για 15 λεπτά. Ξεπλένουμε κι επαναλαμβάνουμε καθημερινά για 2-3 εβδομάδες.

Αγγούρι

Το αγγούρι φωτίζει το δέρμα και έχει ήπιες στυπτικές ιδιότητες. Συνάμα, είναι δροσιστικό και αναζωογονητικό. Τοποθετούμε χοντρές φέτες αγγουριού στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Τις βάζουμε στα κλειστά μας μάτια για 10 λεπτά. Αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το κολλαγόνο στο δέρμα μας και να μειωθεί το πρήξιμο.

Φυσικά προϊόντα λοιπόν από το ψυγείο και τα ντουλάπια μας για απαλλαγή των ανεπιθύμητων μαύρων κύκλων.

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!