Οι δραστηριότητες για να αυξήσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να νιώσουμε έστω και λίγο ένα κομμάτι της ελευθερίας είναι πολλές. Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενη συνέντευξη μας, μια πρακτική είναι αυτή της Aerial Yoga. Πρόκειται για μια πρακτική η οποία συνδυάζει κλασικές στάσεις της Yoga. Έχει στόχο την ενδυνάμωση και φυσικά, τη διασκέδαση με τη χρήση ακροβατικών τεχνικών. Μιλώντας για την Aerial Yoga, βρίσκεται στο πλάι μας και πάλι, η πιστοποιημένη Yoga Teacher, Χρύσω Χριστοφή Σταύρου. Σήμερα, γνωρίστε τις γνωστές στάσεις της Aerial Yoga.

Γνωρίστε τις γνωστές στάσεις της Aerial Yoga

Γνωρίστε τις γνωστές στάσεις της Aerial Yoga

Σύμφωνα με τη Χρύσω Σταύρου, η πρακτική αυτή έχει σαν άσκηση μεγάλο εύρος. Η δύναμη που προσφέρει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά είναι τεράστια. Γνωρίστε τις γνωστές στάσεις της Aerial Yoga. Γιατί όπως αναφέρει η Yoga Teacher, «ο όμορφος κόσμος της εναέριας άσκησης δίνει τη δυνατότητα στον ασκούμενο να εστιάσει στις δικές του ανάγκες!». Είναι από χαλαρωτική, θεραπευτική, άσκηση δυναμικής, ακροβατική έως διασκεδαστική και παιχνιδιάρικη.

Οι πιο γνωστές στάσεις της Aerial Yoga, οι οποίες ταυτόχρονα ηχούν στα αυτά του καθενός πολύ όμορφα, είναι σύμφωνα με την Yoga Teacher, έξι. Χωρίς, φυσικά, να νοείται ότι οι υπόλοιπες δεν είναι στην κορυφή. Η κάθε στάση της Aerial Yoga, είναι ξεχωριστή με τα δικά της οφέλη.

 

*Οι φωτογραφίες που ακολουθούν απεικονίζουν την Teacher Yoga, Χρύσω Σταύρου, στο δικό της, «μαγικό χώρο» Aurora Spirit Shala, δείχνοντας τις γνωστές στάσεις της Aerial Yoga.

Γνωρίστε τις γνωστές στάσεις της Aerial Yoga

Basic Hip Hang

Η Χρύσω Σταύρου αναφέρει ότι μια από τις βασικές και γνωστές στάσεις στην εναέρια αυτή άσκηση είναι η Basic Hip Hang.

Εξηγεί ότι «τοποθετούμε το ύφασμα στο ύψος των ισχύων και ρίχνουμε το βάρος του κορμιού μας προς τα εμπρός».

Μας βοηθά να απελευθερώσουμε φοβίες και εντάσεις. «Η περιοχή των ισχύων συσσωρεύει ένταση σε φυσικό επίπεδο και φοβίες σε ψυχικό. Έτσι η στάση αυτή λειτουργεί σε φυσικό και ψυχικό επίπεδο», αναφέρει χαρακτηριστικά. Επίσης, «βοηθάει στην οξυγόνωση του εγκεφάλου και απελευθερώνει την ένταση από την σπονδυλική στήλη».

Monkey

Η γνωστή αυτή στάση προκαλεί βαθιά διάταση και χαλάρωση των μυών. Έπειτα όπως σημειώνει η Yoga Teacher, Χρύσω Σταύρου, «αποσυμπιέζει τους σπονδύλους, οξυγονώνει τον εγκέφαλο και βοηθάει το ορμονικό μας σύστημα. Έπειτα, βελτιώνει τη διάθεση και αυξάνει την αυτοπεποίθηση»!

Γνωρίστε τις γνωστές στάσεις της Aerial Yoga

Scorpion

Η ενδιαφέρουσα στάση «Scorpion», ανοίγει τους ώμους και το στήθος και βοηθάει στην πρόληψη αλλά και βελτίωση της κύφωσης.

Τεντώνει τα ισχία, τους μηρούς και τους κοιλιακούς. Ακόμα, αυξάνει την αυτοπεποίθηση, «καταπολεμά τις φοβίες, ηρεμεί τον νου και μας ανακουφίζει από το stress και την ένταση».

Γνωρίστε τις γνωστές στάσεις της Aerial Yoga

Flying Fish

Η συγκεκριμένη στάση λειτουργεί θεραπευτικά στα αναπνευστικά προβλήματα. Η Χρύσω Σταύρου εξηγεί ότι ανοίγει το διάφραγμα, τον λαιμό, το στήθος και ανακουφίζει την δύσκαμπτη πλάτη.

Γνωρίστε τις γνωστές στάσεις της Aerial Yoga

Batman

Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές στάσεις, εφόσον προκαλείται βαθιά διάταση των μυών και μυϊκή ενδυνάμωση. Επίσης, βελτιώνει το ορμονικό μας σύστημα, αποσυμπιέζει τους σπονδύλους, οξυγονώνει τον εγκέφαλο και αυξάνει την αυτοπεποίθηση.

Γνωρίστε τις γνωστές στάσεις της Aerial Yoga

Δέντρο

Η στάση αυτή, μας προετοιμάζει πώς να ενεργοποιούμε το σώμα και τον κορμό μας, ώστε να έχουμε μια σωστή ευθυγράμμιση πάνω στην αιώρα. Η Yoga Teacher, προσθέτει ότι το Δέντρο βοηθά στο να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη ασφάλεια. «Ενδυναμώνει επίσης, τετρακέφαλους δικέφαλους και γάμπες», συμπληρώνει.

Γνωρίστε τις γνωστές στάσεις της Aerial Yoga

Η Aerial Yoga λοιπόν μπορεί να προσφέρει στον καθένα μας πολλά. Γνωρίστε τις γνωστές στάσεις της Aerial Yoga και από κοντά και αυξάνεται την αυτοπεποίθησή σας. Ποτέ δεν είναι αργά να την καθιερώσουμε στο πρόγραμμά μας!

*Η Χρύσω Χριστοφή Σταύρου είναι πιστοποιημένη Yoga Teacher και Aerial Yoga Teacher. Πρόσφατα άνοιξε το δικό της «μαγικό χώρο» με το όνομα Aurora Spirit Shala. Δηλώνει λάτρης της Aerial Yoga, γιατί όπως συνηθίζει να λέει ο «μαγικός κόσμος της, δεν είναι μόνο άσκηση. Είναι κάτι περισσότερο από αυτοθεραπεία, ανακάλυψη, αποδοχή και αγάπη». Η ανακάλυψη γι’ αυτή δε τελειώνει ποτέ, γι’ αυτό παρακολουθεί διάφορα σεμινάρια και Workshop με σκοπό τη ψυχολογία, την αισιοδοξία και τη θεραπεία. Και φυσικά ό, τι μπορεί να φτάσει μέχρι τις βαθύτερες πτυχές του εαυτού μας.

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.