Οι λέξεις βότανα, ομορφιά και περιποίηση, μπορούν κάλλιστα να ενωθούν και να δώσουν στο πρόσωπο και στο σώμα ένα τέλειο αποτέλεσμα. Δηλαδή, να βελτιώσουν κάθε ατέλεια, ή κάτι που μπορεί να έχει προκληθεί από διάφορους λόγους (φυσικούς ή μη). Βελτίωση χωρίς περιττές ουσίες και οτιδήποτε χημικό.

Βασισμένοι στο βιβλίο του Θεόδωρου Γ. Σκελέα «Θεραπείες με τα γνωστά βότανα», σας προτείνουμε κάποιες εναλλακτικές λύσεις για να έχετε ένα υγιή και πάνω από όλα λαμπερό πρόσωπο και σώμα!

Βότανα εναντίον των ρυτίδων

Στο βιβλίο του ο Θεόδωρος Γ. Σκελέας προτείνει κάποια βότανα, δυνατά και αποτελεσματικά. Φυσικά, ο τέλειος συνδυασμός είναι με το τσάι (ζεστό νερό). Προτείνει αρχικά, τον μάραθο και συγκεκριμένα με τσάι και μέλι. Κάνουν τον τέλειο συνδυασμό. Επίσης, σημειώνει ότι το ζεστό νερό χωρίς ζάχαρη, με ξηρά άνθη ζαμπούκου, βοηθά σε μεγάλο βαθμό στην αφαίρεση των φακίδων και των ρυτίδων.

Προσοχή! Για καλύτερο αποτέλεσμα αφήστε το τσάι να κρυώσει και αργότερα να πλύνετε το πρόσωπό σας. Ωστόσο, αν είναι καλοκαίρι και έχετε εγκαύματα από τον ήλιο, ο ζαμπούκος είναι ό, τι καλύτερο! Το μπαχαρικό κάρδαμο, ακόμη, προτείνεται για την θεραπεία των ρυτίδων και των πανάδων του προσώπου.

Τροφές για σκασίματα χεριών και χειλιών

Σύμφωνα με το βιβλίο «Θεραπείες με τα γνωστά βότανα», το κυδώνι θεωρείται το καταλληλότερο για το σκάσιμο των χειλιών. Συγκεκριμένα, ο ζελές από σπασμένους σπόρους κυδωνιού. Για τα σκασίματα ωστόσο, προτείνεται και η ωμή πατάτα.

Βότανα για τους πόνους των δοντιών

Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγαν πως για πόνους των δοντιών υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις; Ο Θεόδωρος Γ. Σκελέας, γράφει στο βιβλίο του, ότι ο η μουριά και η συκαμιά μπορούν να βοηθήσουν. Συγκεκριμένα, προτείνεται τσάι με φύλλα συκαμιάς, κάνοντας γαργάρες. Θα καταπραΰνει τους δυνατούς πόνους των δοντιών. Για την διατήρηση της υγείας των δοντιών, προτείνεται να τρίβονται με σκόνη γλυκάνισου με σκόνη κάρβουνου της λευκής• ένα φυλλοβόλο δέντρο, γνωστό ως καβάκι.

Αυτά και άλλα τόσα βότανα και τροφές βελτιώνουν και «καθησυχάζουν» αρκετά μέρη του σώματος μας. Άλλωστε δε λένε ότι η φύση μπορεί να μας προσφέρει τα πάντα;