Ποια κατά την άποψή σου είναι η καλύτερη δραστηριότητα όταν βρέχει;

Καθώς μπαίνει ο χειμώνας όλο και περισσότερο «περιοριζόμαστε» στο σπίτι. Όχι φυσικά επειδή δεν υπάρχουν δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε, απλά το όλο σκηνικό δικαιολογεί το να μείνεις μένα.  

Λίγο το κρύο, λίγο ο πιο «μουντός» καιρός σε κάνουν να θες να περιοριστείς. Περισσότερο όμως από όλα, ο βροχερός καιρός είναι που μπορεί να σε αποτρέψει από το να πας μια βόλτα.

Και όμως. Ακόμη και όταν ο καιρός δεν συμμαχεί για μια όμορφη βόλτα με φίλους, υπάρχει μια δραστηριότητα που προσφέρεται ιδανικά σε τέτοιο καιρό.

Κι αυτή είναι το διάβασμα.

Η καλύτερη δραστηριότητα όταν βρέχει

Ο όρος «δραστηριότητα» δεν περιορίζεται στην άσκηση. Μπορεί να είναι και πνευματικής φύσης. 

Το διάβασμα είναι όντως η καλύτερη δραστηριότητα όταν βρέχει, αν και από την άλλη δεν προσφέρεται μόνο όταν βρέχει.

Είναι μια διαδικασία με την οποία ο άνθρωπος είναι και παραγωγικός και προσφέρει μοναδικά οφέλη στον εαυτό του.

Το διάβασμα είναι για το μυαλό ό,τι ακριβώς και η άσκηση για το σώμα.

Μόνο που έχει και κάποιες «μαγικές» ικανότητες. Μπορεί να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, με πιο ανοιχτό μυαλό και λιγότερο αδιάλλακτο.

Εξοπλίσου για τον χειμώνα

Φυσικά, κάθε βιβλίο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Και η ιδανική περίοδος να βελτιώσεις κάποια πράγματα στον χαρακτήρα ή την προσωπικότητά σου είναι όταν δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις.

Γι’ αυτό και η βροχή μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά, αν την δεις (και) από αυτή τη σκοπιά.

Πάρε βιβλία που μπορούν να σε βοηθήσουν σε κάτι που ξέρεις πως θέλεις βελτίωση. Ή αν δεν είσαι σε τέτοια διάθεση, πάρε ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Οι εικόνες που θα σχηματίσεις στο κεφάλι σου κρατούν το μυαλό σε φόρμα. Σε πολύ καλύτερη φόρμα από το να έβλεπες παθητικά τηλεόραση.

Μπορείς επίσης να πάρεις βιβλία με πιο «τεχνικό» περιεχόμενο. Κάτι που θα βοηθήσει τη δουλειά σου. Που θα σε διδάξει κάτι. Ή που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις κάτι καλύτερα.

Στο χέρι σου

Κατά τη γνώμη μου, η καλύτερη δραστηριότητα όταν βρέχει είναι το διάβασμα. Ο καιρός αυτός προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να επικεντρωθείς σε κάτι που αλλιώς ίσως να μην έβρισκες ώρα μέσα στην ημέρα, κυρίως αν δεν σου αρέσει πολύ το διάβασμα.

Πάρε 2-3 βιβλία ή κοίταξε στη βιβλιοθήκη σου για όσα έχεις εδώ και χρόνια και ποτέ δεν έκανες τον κόπο να τα ανοίξεις. Ή, εξοπλίσου με eReaders που έχουν και πιο οικονομικές εκδόσεις  από το παραδοσιακό βιβλίο.

Πού ξέρεις. Ίσως ανακαλύψεις έναν κόσμο που δεν γνώριζες και έχει τη δυνατότητα να σε μεταμορφώσει σε κάτι καλύτερο.

Η καλύτερη δραστηριότητα όταν βρέχει

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!