Η περιποίηση του προσώπου και του σώματός τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, καθίσταται ένας από τους βασικούς κανόνες της καθημερινότητας. Σήμερα το LoveLife, συζητά με τη Μαρία Γιαννή, επαγγελματία μακιγιέρ και σύμβουλο ομορφιάς. Συγκεκριμένα, εξηγεί τη σημασία του καθαρισμού προσώπου, δίνοντάς μας απαραίτητες συμβουλές. Ας μη ξεχνάμε ότι…καθαρισμός προσώπου, καλύτερο δέρμα!

Τι είναι ακριβώς ο καθαρισμός προσώπου;

Σύμφωνα με τη Μαρία Γιαννή, ο καθαρισμός προσώπου θεωρείται η πιο απαραίτητη αγωγή για το δέρμα. «Χωρίς αυτή δε θα έχετε τα αποτελέσματα που περιμένετε από τις κρέμες σας», σημειώνει και συνεχίζει «καθαρισμός γίνεται με ατμό και αιθέρια έλαια». «Περιλαμβάνει ενυδάτωση, απολέπιση, εξαγωγή σμήγματος, αποστειρωτικές αμπούλες και καλμαντική μάσκα. Επίσης, μπορεί να περιλαμβάνει μασάζ με θρεπτική κρέμα στο πρόσωπο και στις ωμοπλάτες». Η σύμβουλος ομορφιάς αναφέρει ακόμα ότι ανάλογα με το δέρμα του κάθε ατόμου προτείνει και την κατάλληλη αγωγή στο σπίτι.

чистая и красивая кожа

Καθαρισμός προσώπου, καλύτερο δέρμα!

Αναφορικά με το αν η ηλικία περιορίζει, όσον αφορά τον καθαρισμό προσώπου, η Μαρία Γιαννή αναφέρει ότι δεν περιορίζει αλλά πρέπει να εκτιμάται η κατάσταση του κάθε προσώπου. «Πρέπει ωστόσο, να έχουμε υπόψη και την ανάγκη από καθαρισμό του δέρματος», αναφέρει. «Για παράδειγμα, συνήθως όταν η εφηβεία ξεκινάει, εμφανίζονται και τα προβλήματα στο δέρμα λόγω αλλαγής των ορμονών».

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός προσώπου;

«Στα κανονικά δέρματα ο καθαρισμός προσώπου μπορεί να γίνεται το πολύ μία με δύο φορές το χρόνο. Στα λιπαρά και μικρά δέρματα προτείνεται ο καθαρισμός να γίνεται πιο συχνά, δηλαδή κάθε τρεις μήνες», συμβουλεύει η σύμβουλος ομορφιάς. Άλλωστε, η συχνότητα καθαρισμού του προσώπου καθορίζεται ανάλογα με τον τύπο δέρματος και με το σμήγμα που εκκρίνει. Το σμήγμα είναι κυρίως η λιπαρότητα του δέρματος, το «φυσικό έλαιο». Η υπερβολική παραγωγή λοιπόν του σμήγματος έχει ως αποτέλεσμα τα μαύρα στίγματα. Γι’ αυτό και ο καθαρισμός κρίνεται αναγκαίος.

Μικρά, σημαντικά τιπς

Κλείνοντας, η Μαρία Γιαννή «προκαλεί», όλες τις γυναίκες και κυρίως τις διστακτικές γυναίκες να κλείσουν το δικό τους ραντεβού ομορφιάς. «Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι ο καθαρισμός προσώπου δεν προκαλεί βλάβες στο δέρμα. Βοηθάει στον πιο μεγάλο βαθμό το πρόσωπο, να αποκτά ξανά τη φρεσκάδα του. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό», συμπληρώνει.

чистая и красивая кожа

Μαρία Γιαννή είναι επαγγελματίας μακιγιέρ και σύμβουλος ομορφιάς. Ασχολείται με το χώρο της ομορφιάς τα τελευταία πέντε χρόνια. Ομορφιά γι’ αυτήν είναι η περιποιημένη γυναίκα η οποία αγαπά και φροντίζει τον εαυτό της. Δηλώνει ακόμα ότι με χαρά μπορεί να μιλάει με τις ώρες για τον άλλο μεγάλο της έρωτα…το μακιγιάζ!

 

Μην ξεχνάτε να μας ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα