Συχνά ακούμε ότι τα μαλλιά μας χρειάζονται έξτρα περιποίηση το καλοκαίρι. Λόγω ζέστης τα  μαλλιά φθείρονται και σπάζουν εύκολα. Τι γίνεται όμως το χειμώνα; Σαφώς και το χειμώνα χρειάζονται επιπλέον περιποίηση τα μαλλιά μας αφού το κρύο και οι  έντονες εναλλαγές θερμοκρασίας κάνουν συχνά τα μαλλιά μας θαμπά, άτονα και αφυδατωμένα. Ας δούμε λοιπόν μικρά μυστικά για να διατηρήσουμε υγιή και λαμπερά μαλλιά το χειμώνα.

  1. Ξέπλυμα με κρύο νερό!

Το ζεστό νερό τείνει να αφυδατώνει τα μαλλιά, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό, ή ακόμα και κρύο αν το αντέχετε. Το κρύο νερό κλείνει τους πόρους της τρίχας, αφήνοντας την πιο απαλή, μαλακή και λαμπερή.

  1. Στέγνωμα με φυσικό τρόπο

Τα άκρα της τρίχας μπορούν εύκολα να αφυδατωθούν και να κάνουν ψαλίδα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιείτε με μέτρο τα πιστολάκια και τα σίδερα στεγνώματος. Αν είναι απαραίτητη η χρήση του στεγνωτήρα, προτιμήστε τον κρύο αέρα.

  1. Περιορισμένο λούσιμο

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο δυνατός αέρας δεν επηρεάζουν μόνο το δέρμα σας, αλλά ξεραίνουν το τριχωτό της κεφαλής και την τρίχα. Δύο φορές τη βδομάδα είναι αρκετές για να λούζετε τα μαλλιά σας.

  1. Στεγνά μαλλιά

Βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι εντελώς στεγνά πριν βγείτε έξω στο κρύο και τον αέρα. Όταν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα, είναι πιο επιρρεπή  στη φθορά. Οι τρίχες διαστέλλονται, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο εύθραυστες.

  1. Μασάζ στην κεφαλή

Τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα από σπιτικό λαδάκι στο κεφάλι σας. Κάνετε ένα καθημερινό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων σας για 5-10 λεπτά. Η συνήθεια αυτή αυξάνει την αιμάτωση στο τριχωτό της κεφαλής και βοηθά τις ρίζες και συνεπώς την τρίχα να παραμείνει υγιής.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα μαλλιά μας είναι ένα από τα στοιχεία που διαμορφώνουν το παρουσιαστικό του προσώπου μας. Παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή μας και πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε να τα διατηρήσουμε υγιή και λαμπερά και το χειμώνα!

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!