Η Εναέρια Γιόγκα είναι ένα είδος άσκησης που συνδυάζει τις γνωστές στάσεις της yoga με την ενδυνάμωση του σώματος που προσφέρει η αιώρηση, δηλαδή η «έλλειψη» βαρύτητας, καθώς ο ασκούμενος βρίσκεται σε μια αιώρα. Είναι μία από τις τελευταίες τάσεις στον χώρο της σωματικής προπόνησης και των πρακτικών ευεξίας. Μάθετε για την Aerial Yoga

Το παραπάνω είδος γυμναστικής απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και είναι ιδανικό ακόμα και για σένα που δεν έχεις εξοικειωθεί σε κανένα είδος γυμναστικής, αφού υπάρχουν και μαθήματα αρχαρίων.

Η προπόνηση γίνεται σε ειδικούς χώρους υπό τους ήχους χαλαρωτικής μουσικής  με ολιγομελή πάντα τμήματα.


Τα οφέλη της είναι πολλά. Δείτε τα στην πιο κάτω λίστα:

  • Ενδυνάμωση και διάταση των μυών
  • Σωστή στάση σώματος
  • Ισορροπία
  • Αποσυμπίεση σπονδύλων
  • Χαλάρωση από το στρες και το άγχος
  • Ανακούφιση από μυοσκελετικούς πόνους
  • Ευεξία και αυτοπεποίθηση
  • Βελτίωση διάθεσης

Ο Δημήτρης Παπαπέτρου και το Yoga Europe School

Για την Εναέρια Γιόγκα μίλησε στην ιστοσελίδα μας www.lovelife.cy ο Δημήτρης Παπαπέτρου, ένας πολύ έμπειρος δάσκαλος Γιόγκα. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του Yoga Europe School στην Λευκωσία και Λεμεσό και επίσης δάσκαλος Γιόγκα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Διδάσκει μαθήματα γιόγκα και εκπαιδεύει νέους δασκάλους γιόγκα. Ο Δημήτρης οργάνωσε την πρώτη εκπαίδευση δασκάλων Εναέρια Γιόγκα στην Κύπρο πριν από μερικά χρόνια και συνέβαλε στα μέγιστα να διαδοθεί η Εναέρια Γιογκα στο νησί.

Λίγα λόγια για την Εναέρια Γιόγκα

Η Εναέρια Γιόγκα είναι ένα νέο στύλ Γιόγκα που χρησιμοποιεί μια υφασμάτινη αιώρα ως εργαλείο για την εξάσκηση των ασκήσεων της παραδοσιακής Χάθα Γιόγκα.

Αυτή η μαλακή υφασμάτινη αιώρα υποστηρίζει 500 κιλά και αιωρείται λίγα εκατοστά από το έδαφος.

Η Εναέρια Γιόγκα έχει εφευρεθεί στις ΗΠΑ από τον εναέριο ερμηνευτή Κρίστοφερ Χάρισον, πρώην γυμναστής και χορογράφος του Μπρόντγουεϊ. Ο Κρίστοφερ Χάρισον προσάρμοσε τις ασκήσεις από την παραδοσιακή Χάθα Γιόγκα, τις Kαλλισθενικές στάσεις και τα εναέρια ακροβατικά σε μια αιώρα, προκειμένου να επιτευχθεί μια συνολική προπόνηση σώματος με απίστευτη διασκέδαση.

Με τη χρήση του βάρους του σώματος μας και μαζί με τη βοήθεια της βαρύτητας, η Εναέρια Γιόγκα βοηθά τους μαθητές να επιτύχουν διάφορες στάσεις της γιόγκα.

Η Εναέρια Γιόγκα βοηθά τελικά τους μαθητές να επιτύχουν προχωρημένες στάσεις της Γιόγκα από τα πρώτα μαθήματα που διαφορετικά μέσω της παραδοσιακής Γιόγκα μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να τις καταφέρουν.

8 χρήσιμες συμβουλές

Αν θέλετε να ξεκινήσετε μαθήματα Εναέριας Γιόγκα, ο Δημήτρης Παπαπέτρου σας συμβουλεύει για ορισμένα σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμόσαστε.

1. Να φορέσετε άνετα αθλητικά ρούχα που επιτρέπουν την κίνησης. Τα εξαιρετικά χαλαρά ρούχα πρέπει να αποφεύγονται σε περίπτωση που μπλεχθούν στην αιώρα.
2. Στα πρώτα μαθήματα δεδομένου ότι η αιώρα, μπορεί να μπλεχθεί στα χέρια, τα πόδια και την κοιλιά, τα μακριά παντελόνια και τα μανίκια πρέπει να ληφθούν υπόψη προκειμένου να δοθεί χρόνος στο δέρμα για να προσαρμοστεί στην πίεση και επαφή με την αιώρα.
3. Οι μαθητές πρέπει να είναι ξυπόλητοι για να μην γλιστρήσουν.
4. Όλα τα είδη κοσμημάτων πρέπει να αφαιρεθούν.
5. Οι μαθητές πρέπει να τρώνε ένα ελαφρύ γεύμα τουλάχιστον 2 ώρες πριν από το μάθημα και να είναι καλά ενυδατωμένοι.
6. Η κατανάλωση φαγητού ή η κατανάλωση όξινων ροφημάτων πρέπει να αποφεύγεται.
7. Λοσιόν χεριών να αποφεύγονται να χρησιμοποιηθούν πριν από το μάθημα.
8. Όπως και στη παραδοσιακή Γιόγκα, οι μαθητές πρέπει να ακούνε το σώμα τους και τα σήματα που τους δίνει. Σεβόμαστε τα όρια μας.

Κράτηση στο Yoga Europe School

Αν θέλετε να ξεκινήσετε μαθήματα Aerial Yoga μπορείτε να επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις του Yoga Europe School στο κέντρο της Λευκωσίας και της Λεμεσού.

Η κράτηση απαιτείται στο (+357) 7000 8018 ή στο info@yoga-europe.com.

Μάθετε για την Aerial Yoga

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.