Η πανδημία του νέου κορωνοϊού αποτέλεσε και αποτελεί μιαν πρωτότυπη εμπειρία και διαδικασία. Μέσω αυτής εισήγαγες στη ζωή σου νέες συνήθειες ενώ απαραίτητο ήταν και το στοιχείο της προσαρμοστικότητας.

Χρήσιμα μαθήματα από την περίοδο αυτήν, αποτελούν τα εξής:

Έχεις πολλά για να είσαι ευγνώμων

Η αμφισβήτηση των βασικών ελευθεριών ήταν κάτι το οποίο σε ταρακούνησε κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού λόγω της πανδημία του νέου κορωνοϊού. Το γεγονός ότι χρειαζόσουν ειδική άδεια διακίνησης, ήταν λογικό να δημιουργούσε αντίδραση. Ωστόσο ακόμη και κάτι τόσο αυτονόητο, ήρθε η στιγμή που αμφισβητήθηκε. Εξερχόμενος από την περίοδο περιορισμού, πλέον αντιλαμβάνεσαι ότι τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Αντιθέτως έχεις πολλά για τα οποία οφείλεις να είσαι ευγνώμων, πριν τα στερηθείς γι’ άλλη μια φορά.

Η πρόκληση οδηγεί στην πρόοδο

Πως θα αντιδρούσες αν στις αρχές του 2020 κάποιος σου εξιστορούσε του τι θα ακολουθούσε; Μήπως θα ήσουν δύσπιστος ή απλά δεν θα έδινες σημασία; Κι όμως μέσω αυτής της διαδικασίας ανακάλυψες δυνάμεις και αντοχές που δεν υπήρχαν. Το γεγονός ότι στερήθηκες τους δικούς σου ανθρώπους αλλά και βασικές ελευθερίες, σε οδήγησε σε μια σειρά αποφάσεων. Μέσω της προσαρμοστικότητάς σου, πλέον πολύ λίγα πράγματα μπορούν σε φοβίσουν ή να σε ανησυχούν. Εξήλθες από μια δύσκολη κατάσταση πιο δυνατός και πιο σοφός.

Ενωμένοι είναι καλύτερα

Δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος ο οποίος δεν στερήθηκε έστω και το ελάχιστο κατά τη διάρκεια αυτής της ιδιαίτερης περιόδου. Άλλος έχασε χρήματα, άλλος έχασε τη συντροφικότητα και άλλος τα στοιχεία εκείνα που τον διαμορφώνουν. Ωστόσο στην Κύπρο ιδιαίτερα φάνηκε ότι η συλλογική προσπάθεια αποδίδει αποτελέσματα. Η πειθαρχία στα μέτρα προς καταπολέμηση της πανδημίας έφεραν σχετικά γρήγορα καλύτερες ημέρες. Είναι εντυπωσιακό το να διακριθείς σε ατομικό επίπεδο αλλά ακόμη καλύτερο να βιώσεις μια διαδρομή με παρέα.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.