Αναμφίβολα, έχετε ακούσει μύθους για το πώς οι γυναίκες θα έπρεπε ή όχι να συμμετάσχουν σε ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Οι ακόλουθοι μύθοι έχουν αποθαρρύνει τις γυναίκες από το να αποκτήσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα υπέροχο πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης.

Μύθος 1: Εάν σηκώνετε βάρη, θα γίνετε ογκώδης

Μπορείτε να σηκώνετε μεγαλύτερα βάρη, χωρίς να αποκτήσετε ογκώδεις μύες. Με την άρση βαρών θα αισθανθείτε δυνατή και γεμάτη αυτοπεποίθηση, καθώς χτίζετε υγιείς μύες. Σηκώνοντας μεγαλύτερα βάρη θα αποκτήσετε μια σφριγηλή εμφάνιση. Ο λόγος είναι ότι θα κάψετε το λίπος που υπάρχει στο μυ.

Μύθος 2: Η αερόβια άσκηση είναι απαραίτητη για την απώλεια βάρους

Η αερόβια άσκηση μπορεί ασφαλώς να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την απώλεια βάρους. Ωστόσο δεν είναι και το μοναδικό όπλο κατά του βάρους.

Αν δεν σας αρέσουν στην ουσία οι αερόβιες ασκήσεις, μπορείτε να κάνετε ασκήσεις ενδυνάμωσης που θα σας βοηθήσουν επίσης να χάσετε βάρος.

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης προκαλούν αποδόμηση και επαναδόμηση των μυών, για τις οποίες το σώμα σας χρειάζεται να καταβάλει ενέργεια και να κάψει θερμίδες.

Μύθος 3: Υπάρχει ένα τέλειο πρόγραμμα κατάλληλο για όλους

Ένα πρόγραμμα που αλλάζει εντελώς τη ζωή ενός φίλου ίσως να μην είναι πολύ αποτελεσματικό για εσάς. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται απογοητευτικό. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να δοκιμάσετε διαφορετικές επιλογές μέχρι να βρείτε ένα κατάλληλο πρόγραμμα για εσάς.

Μύθος 4: Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης πρέπει να αποφεύγονται από τις ηλικιωμένες γυναίκες

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι ασκήσεις ενδυνάμωσης μπορεί να βοηθήσουν  τις ηλικιωμένες γυναίκες να διατηρήσουν την οστική τους πυκνότητα και να αυξήσουν τη μυϊκή μάζα τους.

Επιπλέον, είναι γνωστό ότι οι ασκήσεις ενδυνάμωσης βελτιώνουν τα συμπτώματα που σχετίζονται με την αρθρίτιδα, το διαβήτη, την κατάθλιψη και τους πόνους της πλάτης.

Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ για τις ηλικιωμένες γυναίκες να ακολουθούν τακτικά ένα πρόγραμμα ασκήσεων ενδυνάμωσης!

Μύθος 5: Οι άνδρες και οι γυναίκες δεν μπορούν να ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα ασκήσεων.

Όταν μια γυναίκα εκτελεί τις ίδιες ασκήσεις όπως ο άνδρας, ο άνδρας θα αποκτήσει όγκο. Η γυναίκα όμως θα επιτύχει μια ελκυστική και σφριγηλή εμφάνιση.

Ένα από τα κύρια προβλήματα για τις γυναίκες αυτή τη στιγμή είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν σηκώνουν βάρη.

Οπότε οι λίγες γυναίκες που είναι αρκετά γενναίες να συμμετάσχουν σε έντονες ασκήσεις ενδυνάμωσης θεωρούνται ως μη φυσιολογικές.

Οι γυναίκες πρέπει να αισθάνονται ελεύθερες να επωφεληθούν από όλες τις διαφορετικές επιλογές των ασκήσεων ενδυνάμωσης που είναι διαθέσιμες για τους άνδρες!

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!