Η ομαδική γυμναστική είναι κάτι πολύ παραπάνω από 10-15 άτομα που κάνουν ασκήσεις και ιδρώνουν υπό τους ήχους δυνατής μουσικής σε μια αίθουσα γυμναστηρίου.

Πολλά είναι τα πλεονεκτήματα της ομαδικής γυμναστικής:

Διαρκής καθοδήγηση:

Κατ’ αρχάς, ένα βασικό πλεονέκτημα για να προτιμήσει κάποιος να γραφτεί σε ένα ομαδικό μάθημα γυμναστικής αποτελεί το ότι θα έχει διαρκώς δίπλα του έναν καταρτισμένο επαγγελματία για να τον κατευθύνει.

Σε αντίθεση με την ατομική προπόνηση, η συμμετοχή σε ένα τέτοιο ομαδικό μάθημα δείχνει να είναι η αμέσως επόμενη καλύτερη λύση από την προπόνηση με personal trainer.

Ο γυμναστής-δάσκαλος του γκρουπ θα παρακολουθεί τις κινήσεις σου, θα σου δώσει οδηγίες και θα σε βοηθήσει έτσι να επιτύχεις ευκολότερα τους στόχους σου.

Μείωση λαθών και τραυματισμών:

Εφόσον, λοιπόν, θα έχεις συνέχεια έναν επαγγελματία δίπλα σου, συμμετέχοντας σε ένα γκρουπ θα αποφύγεις τα πολλά λάθη κατά την άσκηση.

Συνεπώς, θα μειωθούν παράλληλα και οι πιθανότητες τραυματισμού.

Συνέπεια και λιγότερες απουσίες:

Η ομαδική γυμναστική σε βοηθά να είσαι πιο συνεπής. Να νιώθεις ότι η παρουσία σου μετράει.

Όταν ο γυμναστής και οι άλλοι συμμετέχοντες ανησυχήσουν επειδή έλειπες σε κάποιο μάθημα, καταλαβαίνεις ότι ανησύχησαν για σένα.

Άρα η απουσία σου ήταν αισθητή στην ομάδα.

Έτσι, νιώθεις αυτόματα καλά, αλλά και αποφασισμένος να κάνεις λιγότερες απουσίες στο μέλλον.
Η προπόνηση μαζί με άλλους βελτιώνει τον βαθμό επιμονής του αθλούμενου. Διότι περιλαμβάνει την έννοια της δέσμευσης.

Υγιής ανταγωνισμός:

Ο υγιής ανταγωνισμός επίσης είναι ένας λόγος για να πιέσεις τον εαυτό σου να δουλέψει πιο σκληρά. Θέλεις η προσπάθεια σου να μην υστερεί σε σχέση με άλλα, πιο αθλητικά, μέλη του γκρουπ και, γιατί όχι, να τα ξεπεράσεις.

Ενισχυτικά προς αυτή τη θεωρία έρχονται να λειτουργήσουν και τα ευρήματα ερευνητών από το Kansas State University.

Παρατήρησαν ότι άτομα που προπονούνταν με κάποιον που θεωρούσαν ανώτερο από τους ίδιους, αύξησαν σταδιακά τον χρόνο και την ένταση της προπόνησις τους κατά 200%!

Τέλος, μελέτη από το πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια έδειξε ότι άτομα που προπονούνταν μαζί με φίλους, με έναν σύντροφο ή έναν συνάδελφοαπολάμβαναν περισσότερο τη γυμναστική, κατά δήλωσή τους, σε σχέση με τα άτομα που προπονούνταν μόνα τους.

Και αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ακόμα σημαντικό λόγο για να βάλουμε την ομαδική γυμναστική στη ζωή μας, ευεργετώντας το σώμα, την υγεία μας, αλλά και τη διάθεσή μας.

Διάβασε επίσης Πώς μπορεί κάποιος να γίνει πιο γρήγορος στο τρέξιμο

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.