Το γαλλικό μανικιούρ έγινε γνωστό το 1975. Παρόλο που ονομάζεται γαλλικό οι ρίζες του είναι αμερικάνικες. Τη δεκαετία του 80 στο Hollywood οι ταινίες γυρίζονταν η μια πίσω από την άλλη. Λόγω έλλειψης χρόνου έπρεπε να υπάρχει μανικιούρ κατάλληλο για κάθε λήψη και να ταιριάζει με όλα τα ρούχα και φυσικά με όλες τις περιστάσεις.

Προσκάλεσαν τότε τον  ταλαντούχο Jeff Pink, ο οποίος επινόησε το γαλλικό μανικιούρ. Στη συνέχεια η ιδέα αυτή χρησιμοποιήθηκε στο Παρίσι σε μια επίδειξη μόδας με τεράστια επιτυχία. Γαλλικό μανικιούρ… το χειμώνα! Το είδος αυτό με τις υγιές χρώμα και το ελεύθερο άκρο κατοχυρώθηκε ως γαλλικό μανικιούρ.

Διαχρονική αξία

Σήμερα το γαλλικό μανικιούρ καθιερώθηκε στο χώρο της μόδας και φοριέται σε όλες τις περιόδους του χρόνου. Το καλοκαίρι για μια φυσική εμφάνιση, το χειμώνα για όλες τις ώρες και συ συνδυασμό με όλα τα χρώματα. Η γραμμή στο γαλλικό μανικιούρ μπορεί να είναι λεπτή ή χοντρή και να έχει πολλά σχήματα. Η ευθεία είναι η πιο κλασσική επιλογή, ωστόσο υπάρχει η πλάγια, η τριγωνική, η κυματιστή και η μισή μισή γραμμή.

Και σε χρώμα

Η φετινή τάση είναι η ανάπτυξη του γαλλικού μανικιούρ σε διάφορα χρώματα. Ενώ η βάση παραμένει η ίδια, φυσικό χρώμα του δέρματος δηλαδή, οι άκριες αποκτούν χρώμα. Είτε αυτό είναι απαλό ροζ, είτε είναι έντονο κόκκινο ή φούξια. Πολύ της μόδας είναι επίσης στα σχέδια που εφαρμόζονται μόνο στις άκριες των νυχιών. Για μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, περίεργα σχέδια με διάφορα χρώματα που σας αρέσουν, εφαρμόζονται μόνο στις άκριες. Για σας που φτιάχνετε μόνες σας τα νύχια σας, στην αγορά υπάρχουν οι κατάλληλες ταινίες που μπαίνουν στα νύχια. Καλύπτουν το υπόλοιπο νύχι πλην της άκριας για να γίνουν τα υπέροχα σχέδια που έχετε στο μυαλό σας. Έπειτα αφού στεγνώσουν συνεχίζετε με το υπόλοιπο νύχι.

Η εξωτερική μας εμφάνιση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, τόσο στη δική μας ψυχολογία, όσο και στην εικόνα που δείχνουμε προς τους άλλους. Ας μην την αμελούμε.

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!