Η απαιτητική καθημερινότητα, η κούραση και το άγχος αφήνουν τα αποτυπώματά τους στο δέρμα σας. Η επιδερμίδα προδίδει το άγχος σας και, ειδικά για τις γυναίκες, αυτό είναι ένα πολύ ευαίσθητο σημείο, αφού τίθεται και θέμα αισθητικής πλέον, πέρα από το ψυχολογικό κομμάτι.

Είναι γνωστό ότι το στρες προκαλεί πρόωρη γήρανση. Όμως, αν παρατηρήσετε τα παρακάτω σημάδια, είναι καιρός να σκεφτείτε τρόπους αποσυμπίεσης, προκειμένου να προστατεύσετε τη σωματική και ψυχική σας υγεία. Δεν είναι κρίμα να δείχνει το δέρμα σας κουρασμένο και γηρασμένο λόγω άγχους;

Η επιδερμίδα προδίδει το άγχος σας!

Δείτε ποια σημάδια πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν:

Μαύροι κύκλοι

Το άγχος μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος στα όργανα, αλλά και τα τριχοειδή αγγεία κάτω από τα μάτια σας. Αυτά είναι εύθραυστα και όταν σπάνε δείχνετε κουρασμένη, με μαύρους κύκλους.

Πέντε απρόσμενοι παράγοντες ευτυχίας!

Αλλαγές στο δέρμα

Αίσθημα φαγούρας, ξηροδερμία ή ασυνήθιστες κυψέλες, μπορεί να είναι αποτέλεσμα φλεγμονής, η οποία συνήθως προκαλεί εξανθήματα, ροδόχρου ακμή ή έκζεμα. Η ακμή ενηλίκων είναι άλλη μία εκδήλωση των ορμονών του στρες στο πρόσωπό σας.

Τριχόπτωση

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει ξαφνική απώλεια μαλλιών, αναστρέφοντας το στάδιο της ανάπτυξης του θύλακα της τρίχας, ο οποίος από μια ενεργή φάση περνάει σε φάση ανάπαυσης. Όταν ο θύλακας εισέρχεται πρόωρα στη φάση ανάπαυσης, παραμένει έτσι για περίπου τρεις μήνες. Μετά από αυτό το διάστημα χάνεται μεγάλη ποσότητα μαλλιών.

Κουρασμένη όψη

Αν οι κοντινοί σας άνθρωποι σας ρωτούν αν είστε κουρασμένη ή αν σας απασχολεί κάτι τώρα τελευταία, μην το παραβλέπετε. Ίσως να είναι καμπανάκι ότι το άγχος έχει αποτυπωθεί στην εμφάνισή σας.

Ρυτίδες

Το άγχος μπορεί να επηρεάσει τη χημεία του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να εμφανίζονται γρηγορότερα. Όταν είστε λυπημένη ή ανήσυχη, κλαίτε ή δεν κοιμάστε καλά, είναι πολύ πιθανότερο να δείτε γραμμές γύρω από το μέτωπο και το στόμα σας ή κάτω από τα μάτια σας.

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.