Είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στο πρόσωπο μας αφού “δένει” τη συνολική εικόνα μας και μας χαρίζει αυτοπεποίθηση. Τα μαλλιά μας, χρειάζονται αρκετή φροντίδα και ιδιαίτερη περιποίηση. Μόνο έτσι θα δείχνουν δυνατά και υγιή, καθώς οι κίνδυνοι που τα απειλούν καθημερινά είναι περισσότεροι και πιο ύπουλοι από όσο νομίζατε. Είναι ο ήλιος, ο αέρας, τα καυσαέρια, παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία των μαλλιών μας. Συμβουλές για υγιή μαλλιά, στο κείμενο μας πιο κάτω.

 

Απλές συμβουλές για να περιποιείστε σωστά τα μαλλιά σας

1. Επιλέξτε σαμπουάν και μαλακτικά με βάση τον τύπο της τρίχας σας. Κανονικά, λιπαρά, ξηρά, βαμμένα. Τα μαλλιά του καθενός μας είναι διαφορετικά και ως εκ τούτου έχουν τις δικές τους ιδιαίτερες ανάγκες, που ικανοποιούνται μόνο με την κατάλληλη φροντίδα.

2. Το ελαφρύ μασάζ στο κρανίο σας για λίγα λεπτά κάθε ημέρα τονώνει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα του κεφαλιού και βοηθά στην αποβολή των νεκρών κυττάρων και την πρόληψη της πιτυρίδας.

3. Προτιμήστε το χλιαρό νερό όταν λούζετε τα μαλλιά σας και αφού χρησιμοποιήσετε σαμπουάν, ξεβγάλτε με λίγο δροσερό νερό.

4. Η ηλιακή ακτινοβολία δεν είναι επικίνδυνη μόνο για το δέρμα. Για την ακρίβεια, τα μαλλιά σας χρειάζονται περισσότερο την αντηλιακή προστασία. Και αυτό γιατί δεν σας δίνουν σημάδια όπως το κοκκίνισμα ή το ξεφλούδισμα όταν «υποφέρουν» από τις ηλιακές ακτίνες. Κι όμως, η ξηρότητα που παρατηρείτε περισσότερο το καλοκαίρι, αλλά και το ξεθώριασμα του χρώματος αν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα, οφείλονται στην υπεριώδη ακτινοβολία.

5. Κόβετε συχνά τις άκρες: Πόσο συχνά; Περίπου κάθε δέκα εβδομάδες, για να ξεφορτωθείτε την ψαλίδα και να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή και δυνατά. Αν τα ταλαιπωρείτε καθημερινά με υπερβολικό πιστολάκι, ίσιωμα με σίδερο, προϊόντα όπως αφροί και τζελ πιθανότατα χρειάζεστε τακτικότερες επισκέψεις στο κομμωτήριο της γειτονιάς σε σχέση με όσους διατηρούν ένα φυσικό λουκ.

Καλή διατροφή και άσκηση

Επίσης, προσέξτε τη διατροφή, ασκηθείτε για πιο καλή ποιότητα υγείας. Δύο σημαντικοί παράγοντες που δεν πρέπει να αγνοήσουμε.

Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο μας, Συμβουλές για υγιή μαλλιά και στην σελίδα μας στο Facebook, Love Life