Όλες μας θέλουμε ένα σφριγηλό και λαμπερό δέρμα. Ακολουθούμε διαδικασίες περιποίησης, κρέμες νυκτός, ημέρας και αντιηλιακή οπωσδήποτε. Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε ώστε να ενισχύσουμε αυτές τις διαδικασίες και να διατηρήσουμε  ένα σφριγηλό και λαμπερό δέρμα… πάντοτε; Μικρά μυστικά, όμορφο δέρμα.

  1. Ποτέ μα ποτέ δεν αγγίζουμε το πρόσωπο μας με βρώμικα χέρια. Μια συνήθεια που γίνεται χωρίς να το καταλάβουμε. Τα χέρια μας εκτείθενται σε μικρόβια καθημερινά οπότε πρέπει να αποφεύγουμε ν’ αγγίζουμε το πρόσωπο μας επειδή μεταφέρουμε βακτήρια.
  2. Σωστή διατροφή. Όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένα η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση μας. Λιπαρά και ζάχαρη με μειωμένες δόσεις, πολλά φρούτα και λαχανικά για παροχή βιταμινών.
  3. Σπιτικές φυσικές μάσκες μια φορά τη βδομάδα για έξτρα περιποίηση και ενυδάτωση. Με υλικά από το ντουλάπι μας μπορούμε να φτιάξουμε διάφορες μάσκες και να εφαρμόσουμε το βράδυ.
  4. Απαραίτητη είναι η διαδικασία αφαίρεσης του μακιγιάζ το βράδυ πριν πάμε για ύπνο. Πολλές φορές μπορεί να αμελήσουμε να κάνουμε ντεμακιγιάζ, οι συνέπειες όμως είναι βλαβερές για το δέρμα μας.
  5. Πίνουμε πολύ νερό. Το νερό έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τον οργανισμό μας από τοξίνες να μεταφέρει θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα και να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος και κατ’ επέκταση του δέρματός μας.
  6. Το κάπνισμα είναι μια συνήθεια βλαβερή ακόμη και στο δέρμα μας. Τα υποπροϊόντα του καπνού φτάνουν στο πρόσωπό μας φράζοντας τους πόρους και προκαλώντας κατ’ επέκταση μαύρα στίγματα. Φυσικά, το κάπνισμα ευθύνεται σε μεγάλο μέρος και για τις μικρές ρυτίδες γύρω από το στόμα μας.
  7. Χρησιμοποιούμε πάντοτε αντιηλιακή κρέμα. Είτε είναι χειμώνας ή καλοκαίρι, η χρήση αντιηλιακού επιβάλλεται αφού ο ήλιος είναι πλέον πολύ δυνατός και προκαλεί πρόωρη γήρανση.
  8. Προτιμάμε χλιαρό νερό κι’ όχι καυτό για το πλύσιμο του προσώπου μας.  Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να λιώσουν την προστατευτική επίστρωση λιπιδίων της επιδερμίδας μας, η οποία συμβάλλει στην κατακράτηση της υγρασίας και βοηθά το δέρμα να παραμείνει λείο και απαλό. Ακόμη αν αντέχουμε να πλένουμε το πρόσωπο με κρύο νερό, ακόμη καλύτερα.

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!