Το πετυχημένο μακιγιάζ είναι η λεπτομέρεια που ολοκληρώνει την εμφάνισή μας μαζί με το σωστό ντύσιμο φυσικά. Τα smokey eyes είναι μια τάση που ήρθε κι έμεινε. Συνηθίζεται και το καλοκαίρι, το χειμώνα όμως είναι must. Τα σκoύρα «καπνιστά μάτια» ταιριάζουν απόλυτα με τη νυκτερινή εμφάνιση τον χειμώνα. Πως μπορούμε να τα πετύχουμε; Μυστικά για smokey eyes.

Θα χρειαστούμε: μια βάση, μια σκιά σε ουδέτερη απόχρωση, ένα σκούρο μολύβι ματιών, ένα πινελάκι σκιών, μια σκουρόχρωμη σκιά, μια ιριδίζουσα σκιά (shimmer) και φυσικά μια μάσκαρα.

Περνούμε την ουδέτερη σκιά στο κινητό βλέφαρο ως βάση. Στη συνέχεια περνούμε την πιο σκούρα σε όλο το βλέφαρο, σχηματίζοντας την εξωτερική γωνία. Εκεί βάζουμε λίγο περισσότερη σκιά. Προσέχουμε τη γωνία του ματιού να έχει ανοδική πορεία να σταματάει στην αρχή του κόκαλου, αφήνοντας φυσικά την περιοχή κάτω από το φρύδι, χωρίς σκούρα σκιά. Αυτό το κάνουμε για να έχουμε έναν οδηγό, διότι σε λίγο θα περάσουμε ακριβώς πάνω από αυτή τη σκιά, τη μαύρη.

Με το μαλακό σκούρο μολύβι ματιών σχηματίζουμε γραμμή στη ρίζα των βλεφαρίδων, στο πάνω βλέφαρο. Σβήνουμε με ειδικό πινελάκι με σφουγγαράκι ή περνάμε μια γραμμή eye liner ακριβώς εκεί όπου έχουμε βάλει το μολύβι προκειμένου να σταθεροποιηθεί.

Προσπαθούμε να μουντζουρώσουμε λίγο τις γραμμές δημιουργώντας ένα πιο απαλό αποτέλεσμα. Για να το πετύχουμε αυτό χρησιμοποιούμε ένα μικρό πινελάκι για σκιές η ακόμα και το δάχτυλο μας. Προσοχή όμως να μην το παρακάνουμε.

Απλώνουμε ακόμη μια στρώση σκιάς τώρα που έχουμε ήδη τη γραμμή στο πάνω βλέφαρο. Κάνουμε γραμμή με το μαλακό μολύβι στο κάτω βλέφαρο αλλά και μέσα στο μάτι γι’ ακόμη πιο έντονο αποτέλεσμα. Τέλος περνάμε ακριβώς εκεί όπου έχουμε βάλει την σκιά και το μολύβι, μαύρη σκιά με πινέλο. Ολοκληρώνουμε το αποτέλεσμα βάζοντας αρκετή μάσκαρα.

Διαλέγουμε ένα κραγιόν σε φυσικό χρώμα ή ακόμα και άχρωμο λιπ γκλος. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!