Τα καθαρά και περιποιημένα νύχια είναι ένα σημαντικό κομμάτι της εμφάνισης μας καθώς αποτελούν τα πρώτα σημεία που παρατηρεί κάποιος. Πως μπορούμε όμως να έχουμε περιποιημένα νύχια καθημερινά;

Περιποιημένα νύχια χεριών

Κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας, βάζετε ενυδατική. Η άφθονη ενυδάτωση τα θωρακίζει από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις και την ξηρότητα.

Όταν πλένετε τα πιάτα ή καθαρίζετε, φορέστε πλαστικά γάντια. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύετε τα χέρια σας από την αφυδάτωση και τα χημικά που περιέχουν τα απορρυπαντικά.

Χρησιμοποιήστε ένα λεμόνι για να τρίψετε στα χέρια σας. Το οξύ του λεμονιού είναι τόσο δυνατό που σβήνει τις δυσχρωμίες των νυχιών. Γι’ αυτό λοιπόν πάρτε μια λεμονόκουπα και τρίψτε την απαλά στα νύχια σας μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Για να αποφεύγετε το σπάσιμο και το ξεφλούδισμα των νυχιών, καλό είναι να τα λιμάρετε προς μία κατεύθυνση.

Περιποιημένα νύχια ποδιών

Αισθάνεστε κουρασμένα τα πόδια σας; Πάρτε δύο λεκάνες και βάλτε στη μία ζεστό και στην άλλη κρύο νερό. Βουτήξτε τα πόδια πρώτα στο κρύο για 30 δευτερόλεπτα και μετά στο ζεστό για μερικά λεπτά. Μπορείτε επίσης να βάλετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο στο νερό, βοηθά τα πέλματα να γίνουν εξαιρετικά απαλά. Τέλος, τυλίξτε τα με μια πετσέτα και ξαπλώστε περίπου μισή ώρα με τα πόδια ψηλά (ακουμπήστε τα σε ένα μαξιλάρι). Η διαδικασία θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, ενώ το πρήξιμο και η κούραση θα φύγουν.

Είναι τα κατάλληλα τα παπούτσια που φοράτε; Τα περισσότερα προβλήματα στα πόδια οφείλονται στα λάθος παπούτσια. Αποφύγετε να φοράτε παπούτσια που σας πιέζουν.

Το δέρμα στα πέλματα δεν ενυδατώνεται φυσικά όπως το υπόλοιπο σώμα. Γι’ αυτό μετά το ντους και κάθε βράδυ προτού κοιμηθείτε μην παραλείπετε να απλώνετε στα πέλματα μια ενυδατική κρέμα. Τα πόδια σας θα είναι πάντα απαλά και βελούδινα.

Μικρές συμβουλές

Προτού απλώσετε το βερνίκι, περάστε τα νύχια σας με ένα βαμβάκι με ασετόν για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα κρέμας ή βερνικιού. Διαφορετικά το βερνίκι δεν θα απλωθεί ομοιόμορφα.

Μήπως το βερνίκι σας έχει ξεφλουδίσει και δεν έχετε χρόνο να το ξεβάψετε; Καλύψτε τα κενά με το ίδιο βερνίκι και από πάνω απλώστε ακόμη ένα στρώμα που θα προστατεύσει το χρώμα και θα δώσει λάμψη!

 

Διαβάστε επίσης: Φθινοπωρινές & χειμωνιάτικες τάσεις νυχιών 2019-2020