Οι μακριές βλεφαρίδες είναι ένα προσόν που λίγες το έχουν. Οι όμορφες και υγιείς βλεφαρίδες είναι μεγάλο ατού στην εμφάνιση.Ωστόσο, η σωστή περιποίηση μπορεί να διατηρήσει τις βλεφαρίδες σας υγιείς. Χρόνο με το χρόνο οι βλεφαρίδες φθείρονται, πέφτουν και δεν ξαναφυτρώνουν.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να τις διατηρήσουμε υγιείς όσο μπορούμε;

Η βάση πριν το make up έτσι και η βάση πριν τη μάσκαρα είναι απαραίτητη για να προστατέψετε τις βλεφαρίδες από τη φθορά της μάσκαρα, ειδικά αν είναι αδύναμες, αραιές και κοντές.

Σημαντικό είναι να προσέχετε τις κινήσεις σας. Αποφύγετε να τρίβετε τα μάτια σας γιατί το πιο πιθανό είναι να μείνετε χωρίς βλεφαρίδες. Επίσης, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε καθημερινά ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες.

Το ντεμακιγιάζ παίζει επίσης σημαντικό ρόλο για την υγεία των βλεφαρίδων. Μην κοιμηθείτε χωρίς να έχετε αφαιρέσει τη μάσκαρα από τις βλεφαρίδες. Επίσης να θυμάστε ότι το το ντεμακιγιάζ πρέπει να γίνεται με απαλές και αργές κινήσεις. Χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα ντεμακιγιάζ ματιών που αφαιρούν κάθε ίχνος μάσκαρα από τις βλεφαρίδες, ειδικά αν χρησιμοποιείτε αδιάβροχη φόρμουλα.

Τα φυσικά έλαια όπως το ελαιόλαδο, το καστορέλαιο και το έλαιο καρύδας είναι πολύ ευεργετικά για την ανάπτυξη της τρίχας. Περιέχουν λιπαρά οξέα που τρέφουν τους θύλακες και διατηρούν τις τρίχες υγιείς. Γι’ αυτό και μπορούν να σας βοηθήσουν να μακρύνετε τις βλεφαρίδες σας ευκολότερα. Εφαρμόστε καθημερινά ή έστω κάποιες φορές την εβδομάδα μια σταγόνα από το έλαιο της αρεσκείας σας είτε ένα μείγμα αυτών με μια μπατονέτα ή το δάχτυλο σας πριν πάτε για ύπνο. Έτσι, κατά την διάρκεια της νύχτας οι βλεφαρίδες σας θα απορροφήσουν τα ευεργετικά στοιχεία των φυσικών αυτών υλών και θα δυναμώσουν. Προσέξτε μόνο μην τρίψετε τα μάτια σας, διότι υπάρχει πιθανότητα να μπει μέσα το έλαιο και να σας προκαλέσει ερεθισμό.

Το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται στον τομέα της ομορφιάς και συγκεκριμένα στα καλλυντικά προϊόντα κατά της τριχόπτωσης. Εφαρμόστε το λοιπόν κρύο στις βλεφαρίδες με την βοήθεια ενός βαμβακιού δυο φορές την ημέρα.

Τόσο ο χυμός, όσο και το ίδιο το φυτό της αλόης ενισχύει τις τρίχες και τις τρέφει σε βάθος. Πάρτε λοιπόν λίγες σταγόνες χυμού από ένα φρέσκο φύλο αλόης και εφαρμόστε τις στις βλεφαρίδες σας. Αφήστε τις να δράσουν όλη τη νύχτα και το πρωί ξεπλύντε τις.

Τα πιο πάνω προϊόντα είναι πιθανόν να τα έχουμε όλοι στο σπίτι. Ας τα χρησιμοποιήσουμε λοιπόν. Μικρές συνήθειες για όμορφες και υγιείς βλεφαρίδες!

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!