Δεν χρειάζεται να είσαι στο άνθος της νιότης για να δείχνεις νέα. Μία γυναίκα μπορεί να… ξεγελάσει και να κρύψει χρόνια, όχι στα λόγια (αποφεύγεις να πεις την πραγματική του ηλικία;), αλλά στην πράξη: δείχνοντας όντως νεότερη! Πώς; Μερικά tips στο μακιγιάζ σου μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Δες τις συμβουλές μας και δεν θα χρειαστεί να ξαναπείς ψέματα στην ερώτηση «Ποια είναι η ηλικία σας;» (αλήθεια, κάνουν τέτοιες ερωτήσεις σε μία γυναίκα;)!

Tips ομορφιάς για κάθε γυναίκα

Απαραίτητο το primer

Αν έχεις ρυτιδούλες γύρω από το στόμα, μια αλλαγή στις συνήθειες του μακιγιάζ σου μπορεί να σου δώσει μια πιο φρέσκια, νεότερη όψη.

Αυτό που χρειάζεσαι τώρα είναι ένα primer καλής ποιότητας που γεμίζει τις μικρές ρυτίδες, κάνοντάς τις λιγότερο ορατές.

Πες όχι στην παχιά βάση

Αν βάζεις foundation κατευθείαν σε μια πιο ώριμη επιδερμίδα, είναι πιθανό να προσθέτεις χρόνια στην εμφάνισή σου. Η σωστή σειρά είναι: ενυδάτωση, primer και μετά ένα ελαφρύ υγρό foundation.

Με… μέτρο

Για ένα κολακευτικό μακιγιάζ ματιών απαιτείται ακρίβεια και… μέτρο. Υπερβολική σκιά ή eyeliner που δεν έχει απλωθεί σωστά πρέπει να αποφεύγονται.

Απόκτησε… φρύδια

Τα φρύδια τείνουν να γίνονται πιο λεπτά και να γκριζάρουν όσο μεγαλώνουμε. Κι εδώ, όμως, υπάρχει λύση. Μπορείς να χρησιμοποιείς ένα μολύβι φρυδιών που ταιριάζει στο χρώμα σου.

Σύμμαχος το eyeliner

Όσο μεγαλώνουμε, τα βλέφαρα τείνουν να πέφτουν και τότε το eyeliner δίνει τη λύση. Άπλωσέ το σε μια λεπτή γραμμή κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων.

Αυτό θα βελτιώσει το σχήμα των ματιών σου και θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση πιο πυκνών βλεφαρίδων. Χρησιμοποίησε απαλές σκιές ματιών, σε μικρές ποσότητες.

Αναζωογόνησε τα μάτια

Αν τα μάτια σου δείχνουν κουρασμένα, η πιο προφανής λύση είναι να ξεκουράζεσαι περισσότερο, να κοιμάσαι δηλαδή. Για να μειώσεις το πρήξιμο, μείωσε το αλάτι στη διατροφή σου και πιες άφθονο νερό.

Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να ανακουφίσεις τα πρησμένα μάτια με δροσερές ροδέλες αγγουριού ή χρησιμοποιημένα και υγρά φακελάκια τσαγιού.

Μείωσε τους μαύρους κύκλους

Ο επαρκής ύπνος συμβάλει επίσης στη μείωση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια σου. Σε κάποιους ανθρώπους, όμως, οι κύκλοι αυτοί οφείλονται στην ύπαρξη πολλής χρωστικής στο δέρμα τους.

Σε αυτή την περίπτωση, οι κρέμες που περιέχουν λευκαντικούς παράγοντες όπως ρετινόλη, υδροκινόνη, πράσινο τσάι ή βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσουν. Για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους, χρησιμοποίησε ένα concealer έναν τόνο ανοιχτότερο από το δέρμα σου και σε κίτρινη απόχρωση.

Λευκά δόντια

Οι λευκαντικές οδοντόκρεμες μπορεί να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των επιφανειακών κηλίδων ώστε τα δόντια σου να δείχνουν σχεδόν έναν τόνο πιο λευκά.