Τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ανήκουν στο παρελθόν επομένως καλείσαι να δεις την έλλειψη δημιουργικότητας με ρεαλιστικότητα. Πλέον οι δρόμοι είναι ανοικτοί και οι επιλογές αυξήθηκαν σε όλους τους τομείς.

Προκειμένου λοιπόν να κυλήσει ο τροχός της φαντασίας και της παραγωγικότητας πράξε τα εξής:

Βρες ένα σκοπό

Ο παράγοντες εκείνος ο οποίος ενθαρρύνει την έλλειψη δημιουργικότητας είναι κυρίως η έλλειψη ενός στόχου. Αν ξυπνάς το πρωί και δεν έχεις θέσει έστω κάτι μικρό το οποίο θέλεις να φέρεις εις πέρας, τότε αυτόματα μπαίνεις στον αυτόματο πιλότο. Όταν το σενάριο αυτό επαναληφθεί ξανά και ξανά τότε σύντομα θα αναζητήσεις τον σκοπό της ζωής. Διότι η ρουτίνα είναι μια ασφαλής επιλογή ωστόσο η συνειδητοποίηση ότι η επανάληψη είναι βαρετή, μπορεί να σου κτυπήσει την πόρτα ανά πάσα στιγμή. Και σαφέστατα ότι δεν γίνεται σταδιακά, παρουσιάζει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας όταν πρέπει να γίνει δραστικά.

Αναγνώρισε το πρόβλημα

Όταν η διαδρομή καναπές-κρεβάτι γίνει συνήθεια τότε αργά ή γρήγορα ακόμη κι αυτό θα είναι βαρετό. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης ενδεχομένως να σε ωθεί σε μια σειρά από ασφαλείς επιλογές. Δεν ρισκάρεις να γνωρίσεις νέα άτομα και δεν ρισκάρεις ούτε να δοκιμάσεις έστω ένα διαφορετικό πιάτο φαγητό. Βρίσκοντας προφάσεις προκειμένου να δικαιολογήσεις αυτή σου τη στάση, δεν μπορείς να την επιλύσεις ή διαφοροποιήσεις. Αντιθέτως όταν συνειδητοποιήσεις ότι δεν είσαι δημιουργικός ή παραγωγικός αλλά απλά… οκνηρός, θα σπάσεις το μοτίβο.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.