Πως αντιδράς όταν οι μπαταρίες σου αδειάζουν και χρειάζεσαι ενέργεια μέσα στην ημέρα; Το να καταφύγεις στο φαγητό είναι μια ορθολογική επιλογή ωστόσο αυτό εξαρτάται και από την ποιότητα του τι προσλαμβάνεις.

Πρακτικές συμβουλές αποτελούν οι εξής:

Ξεκίνα με κίνηση

Προκειμένου να βρεις ενέργεια μέσα στην ημέρα οφείλεις κατά κάποιον τρόπο να την παράγεις. Αυτό μπορεί να γίνει με μια ελαφριά άσκηση το πρωί ή τεντώματα του σώματος. Με τον τρόπο αυτό θα στείλεις το μήνυμα στον οργανισμό σου ότι είναι καιρός τα πράγματα να μπουν σε κίνηση. Δεν χρειάζεται κάτι εξεζητημένο και σε καμία περίπτωση βαριάς μορφής άσκησης. Απλά να μπεις στη λογική και στη διαδικασία του να νιώθεις και να είσαι παραγωγικός.

Επιδίωξε επαφή με ήλιο και καθαρό αέρα

Έρευνα η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα nature.com αναφέρει ότι ο μέσος Αμερικανός περνάει το 93% της ζωής του με μια στέγη κάτω από το κεφάλι του. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται εκτός σπιτιού κατά μέσο όρο μισή ημέρα ανά εβδομάδα. Παρόλ’ αυτά το να εκτεθείς στον ήλιο βοηθάει στο συντονισμό του εσωτερικού σου ρολογιού, γνωστού και ως κιρκαδικού ρυθμού. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεις και την βιταμίνη D στον οργανισμό σου.

Δοκίμασε την τεχνική αναπνοής του Wim Hof

Άλλη μια πρακτική συμβουλή που μπορείς να υλοποιήσεις ανά πάσα στιγμή είναι να δώσεις έμφαση στην αναπνοή σου. Πιο κάτω προτείνεται και παρουσιάζεται η τεχνική του Wim Hof. Επιγραμματικά προτείνεται για διάστημα δέκα έως τριάντα δευτερολέπτων να εισπνέεις και να αναπνέεις με έντονα και βαθιά χωρίς παύση ανάμεσα στη διαδικασία αυτή. Σημαντικό κρίνεται να αναπνέεις από την κοιλιά και όχι το στήθος.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.