Εάν είστε ο τύπος του ατόμου που απολαμβάνει να γυμνάζεται και μετά όταν τελειώσει να πιεί δύο ποτά για να χαλαρώσει, ίσως να θέλετε να διαβάσετε προσεκτικά αυτό το άρθρο, επειδή πρόκειται να μάθετε γιατί ίσως να μην έχετε τα οφέλη της προπόνησης που θέλετε.

Γνωρίζατε ότι ένας από τους σημαντικότερους συσσωρευτές λίπους είναι το αλκοόλ; Όταν καταναλώνεται τακτικά, το αλκοόλ σκοτώνει τα καλά βακτηρίδια στα έντερά μας που χρησιμοποιούνται για να διασπάσουν τα τρόφιμα. Όταν πίνετε, η πέψη σας στην ουσία σταματά. Αυτό προκαλεί σταθερή πίεση στο στομάχι σας, φούσκωμα, ζάλη και αίσθημα οτι χορτάσατε, ακόμη και αν τα γεύματα που τρώτε είναι μικρά. Τα φαγητά που φάγατε στα προηγούμενα γεύματα παραμένουν εκεί, κολλημένα στο στομάχι σας, μη κινούμενα, μη διασπασμένα. Και γίνεται όλο και χειρότερα.

ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ

Εάν κάποιος εξακολουθεί να πίνει μια αξιοπρεπή ποσότητα αλκοόλ, μπορεί να προκαλέσει παλινδρόμηση οξέος. Εάν γίνει αρκετά άσχημη, οι περισσότεροι άνθρωποί κάνουν ό, τι κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι – παίρνουν τις απαντήσεις από την τηλεόραση, ειδικά από αυτές τις τρομερές διαφημίσεις φαρμάκων. Έπειτα, πηγαίνουν στον γιατρό, ο οποίος φυσικά τους γράφει μια συνταγή για κάτι σαν όξινο αναγωγέα – ή ακόμα χειρότερα – έναν αναστολέα αντλίας πρωτονίων. Αυτό μειώνει τα βασικά οξέα, τα οποία βοηθούν στη διάσπαση των τροφίμων. Όταν τα τρόφιμα δεν κινούνται, δεν μπορεί να απαλλαγεί το σώμα μας από τα αποβλητα και τις τοξίνες.

Ένα σημαντικό όργανο που επηρεάζεται επίσης από το αλκοόλ είναι το συκώτι. Ξέρατε ότι το ήπαρ εκτελεί περισσότερες από 400 λειτουργίες; Μερικές από αυτές τις σημαντικές λειτουργίες είναι να επεξεργάζεται τα λίπη και τις πρωτεΐνες από τα αφομοιωμένα τρόφιμα και να καίει το λίπος. Μια άλλη σημαντική λειτουργία που έχει το ήπαρ είναι η αποθήκευση του γλυκογόνου, ενός χημικού παράγοντα από τα σάκχαρα. Κατά τη διάρκεια της πέψης, το συκώτι σπάει τη ζάχαρη σε γλυκόζη, η οποία στη συνέχεια απελευθερώνεται στην κυκλοφορία του αίματος και στη συνέχεια παραδίδεται στους μυς μας για ενέργεια. Το συκώτι σας είναι πολύ σημαντικό … οπότε κρατήστε το καθαρό!

ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΕ ΥΓΙΕΙΣ & ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ

Το αλκοόλ εμποδίζει την ικανότητα του σώματος να γιατρεύει τους τραυματισμούς. Κανονικά, ο οργανισμός απελευθερώνει αυτόματα τα λευκά αιμοσφαίρια στο σημείο τραυματισμού για να σας βοηθήσει να θεραπευτείτε. Αλλά με τους «πότες», η έρευνα δείχνει ότι η φυσική, ακούσια ικανότητα του σώματος ‘’να λέει’’ στα λευκά αιμοσφαίρια που χρειάζονται στο σημείο τραυματισμού είχε μειωθεί δραστικά και η οικοδόμηση και η αποκατάσταση των μυών επιβραδύνθηκε σημαντικά. Κάθε φορά που γυμνάζεστε, αποκόπτετε μυϊκό ιστό και ελπίζετε να επανέλθει γρήγορα. Αυτό είναι που σας δίνει εκείνους τους ωραίους, τονισμένους μυς που φαίνονται ωραίοι. Το αλκοόλ παρεμβαίνει στην εξέλιξη αυτή, οπότε ας προσέξουμε την κατανάλωση αλκοόλ. Μπορεί να ξεφύγετε από αυτό ενώ είστε νέοι, αλλά τελικά θα φτάσει κάποια στιγμή έχοντας δεκαπλάσια αποτελέσματα!

ΟΣΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΙΝΕΤΕ, ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΙΨΑΤΕ

Το τελευταίο σημαντικό σημείο που πρέπει να καλύψουμε εδώ είναι η αφυδάτωση. Η κατανάλωση αλκοόλ σας αφυδατώνει. Αυτό είναι σημαντικό, επειδή η αφυδάτωση επηρεάζει τα περισσότερα στο σώμα σας; από τη διάθεσή σας μέχρι την ικανότητα του νου σας να επεξεργάζεται τις πληροφορίες και τις μνήμες. Εκτός από αυτό, η έρευνα έχει δείξει ότι η αφυδάτωση κάνει άμεση βλάβη στον εγκέφαλό σας, ακόμα και συρρίκνωση. Η ικανότητά σας για μάθηση, μνήμη και πνευματική εγρήγορση θα υποφέρουν αν είστε αφυδατωμένοι. Η πολύ γρήγορη ενυδάτωση αυτών των κυττάρων αφού έχουν συρρικνωθεί μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό οίδημα ή πρηξίματα του εγκεφάλου. Αν δεν λαμβάνετε άφθονο υγρό, δεν μεταφέρετε υδατοδιαλυτές βιταμίνες και μέταλλα μέσα από το σύστημά σας. Η σοβαρή αφυδάτωση αποστραγγίζει επίσης τα κίνησή σας, την ενέργεια και την αντοχή.

ΟΧΙ Ποτό! Κρατήστε το συκώτι και το πεπτικό σας σύστημα υγιές και το σώμα σας θα λειτουργήσει με τη βέλτιστη απόδοση. Έχει αποδειχτεί ότι πολλοί που έπιναν έπιναν κατά μέσο όρο 2 ποτήρια κρασιού κάθε βράδυ, μόλις σταμάτησαν, έχασαν πολλές ρυτίδες και χαλαρή επιδερμίδα, και το λίπος άρχισε να πέφτει από το σώμα τους.

Όταν σταματάτε να πίνετε, όλα αισθάνονται και φαίνονται καλύτερα και το σώμα σας ανταποκρίνεται γρηγορότερα και ευκολότερα σε όλη σας την προπόνηση και την άσκηση. Φυσικά, η επιλογή για το τι κάνετε με το σώμα σας είναι πάντα δική σας.