«Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον» αναφέρει ένα αρχαίο ελληνικό γνωμικό και η άποψη αυτή βρίσκει εφαρμογή και στη γλώσσα του σώματος. Συγκεκριμένα, είναι σχεδόν αδύνατον να προσποιηθείς και να αποτρέψεις το κορμί από του να το εξωτερικεύει τα συναισθήματά σου.

Τρεις περιπτώσεις κατά τις οποίες δύναται να «προδίδεσαι» από τις ενέργειές σου ή το τι αισθάνεσαι είναι οι εξής:

Πονοκέφαλος

Σύμφωνα με την Nicole Micucci ακόμη και η κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει σε πονοκέφαλο. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε τέτοια ενόχληση είναι αποτέλεσμα της ψυχολογικής αυτής κατάστασης. Αποτελεί όμως μιαν επιβεβαίωση του ότι το σώμα σου μεταφράζει τα συναισθήματά σου. Άλλα αίτια του πονοκεφάλου είναι η αφυδάτωση, η καταπόνηση των ματιών και η έλλειψη ύπνου.

Καμπούριασμα

Συνώνυμο της σωματικής αλλά και ψυχολογικής καταπόνησης είναι το να γέρνεις το σώμα προς τα εμπρός. Είναι ακριβώς το αντίθετο της αυτοπεποίθησης όταν το σώμα είναι σε ευθεία και το στήθος προς τα έξω. Ο Dr. Rosenberg αναφέρει ότι βλέποντας τα παπούτσια του συνομιλητή σου, φανερώνεις φόβο για κοινωνικοποίηση και ντροπαλότητα. Ωστόσο οφείλεις να κοιτάξεις πιο βαθιά στον εσωτερικό σου κόσμο ώστε να συμπεράνεις αν το καμπούριασμα είναι ζήτημα καταπόνησης ή ψυχολογίας.

Αργή κίνηση

Η κατάθλιψη αποτυπώνεται και στις κινήσεις του σώματος και συγκεκριμένα την ταχύτητα εκτέλεσης αυτών. Οδηγεί σε ένα αίσθημα καταπόνησης τόσο λόγω της έλλειψης ύπνου η οποία συνεπάγεται λόγω των έντονων σκέψεων οι οποίες μεταφέρονται στο κρεβάτι. Ωστόσο κοπιαστική είναι και η συνεχής προσπάθεια σε πνευματικό επίπεδο να ορθοποδήσεις και να βγάλεις την ημέρα. Το βάρος είναι τόσο σημαντικό όσο και ψυχολογικό επιβραδύνοντας τις κινήσεις σου.

Δάγκωμα νυχιών

Η ενασχόληση με το σώμα σου με κινήσεις όπως το δάγκωμα νυχιών αλλά και του δέρματος, είναι σημάδια αγωνίας και ανησυχίας. Σύμφωνα με την Nicole Micucci αποτελεί μιαν αυθόρμητη αντίδραση του σώματος το να καταφύγει σε «φυσικές συνήθειες». Μάλιστα η κίνηση αυτή γίνεται ακούσια δηλαδή χωρίς το άτομο να το αντιλαμβάνεται, με αποτέλεσμα να εξωτερικεύει τα συναισθήματά σου.