Ο όρος αποτοξίνωση συνδέεται συνήθως με συγκεκριμένες δίαιτες οι οποίες έχουν στόχο να βοηθήσουν την αποβολή απορριμάτων του οργανισμού. Παρόλ’ αυτά για να αποτοξινώσεις τον οργανισμό οφείλεις να πας πιο μακριά υιοθετώντας μια διαφορετική στάση ζωής.

Το σώμα σου είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να απομονώνει και να αποβάλει τις τοξίνες και εσύ οφείλεις απλά να στηρίξεις το μηχανισμό αυτό. Σύμμαχος λοιπόν της προσεγμένες διατροφής είναι και οι εξής τακτικές:

Μείωσε το αλκοόλ

Σύμφωνα με στοιχεία από το PunMed Central, ένα ποσοστό της τάξης του 90% του αλκοόλ μεταβολίζεται από το συκώτι. Η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα μιας και ένα ποτήρι αλκοόλ χρειάζεται μια ώρα για να τύχει επεξεργασίας. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι η υπερκατανάλωση φέρνει το βασικό αυτό όργανο σε δύσκολη θέση, μη μπορώντας να φιλτράρει τις τοξίνες και άλλα απόβλητα του οργανισμού. Η μείωση και ο περιορισμός του αλκοόλ σαφώς και συμβάλει στο να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου.

Ξεκούρασε το σώμα σου

Η διαδικασία του ύπνου συμβάλει και αυτή στη γενικότερη αποτοξίνωση του οργανισμού σου. Εύκολα αντιλαμβάνεσαι ότι μια βραδιά με καλό ύπνο βοηθά τον εγκέφαλο να αναδιοργανωθεί και να φορτιστεί. Επιπρόσθετα βοηθά στην αποβολή τοξινών όπως η πρωτεΐνη beta-amyloid η οποία συνδέεται με την εκδήλωση Αλτσχάιμερ. Πέραν τούτου, η έλλειψη ύπνου συνδέεται με στρες, ανησυχία και υψηλή πίεση του αίματος.

Πιες άφθονο νερό

Το νερό κάνει κάτι πολύ περισσότερο από το να σβήσει τη δίψα σου. Συμμετέχει σε πλήθος λειτουργιών όπως η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, η διαδικασία της πέψης αλλά και η απομάκρυνση των τοξινών. Το νερό μεταφέρει τα απόβλητα από τη διαδικασία της επιδιόρθωσης του σώματος και τα αποβάλει μέσω της ούρησης, της αναπνοής και του ιδρώτα.

Ανέλαβε δράση

Η τακτική άσκηση συνδέεται με τη μακροζωία και τη μείωση του ρίσκου για εμφάνιση προβλημάτων όπως ο διαβήτης. Η μείωση των φλεγμονών είναι το ζητούμενο έστω και αν αυτές παρατηρούνται σε κάποιον βαθμό κατά τη διαδικασία επούλωσης από τραυματισμούς ή φθορά. Συστήματα όπως κι αυτό της αποτοξίνωσης λειτουργούν καλύτερα με τον τρόπο αυτό, συμβάλλοντας στη διατήρηση ενός δυνατού και ανθεκτικού οργανισμού.