Η υγεία και η άθληση στις μέρες μας αποτελεί τη νέα τάση της «μόδας» και τον νέο τρόπο ζωής. Οι άνθρωποι πλέον ξοδεύουν πολλά χρήματα για να έχουν άμεσα αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο. Μία ερώτηση που όλοι πρέπει να κάνουν πριν προσλάβουν τον προσωπικό τους γυμναστή είναι αν αξίζει τα χρήματα που θα ξοδέψουν και τι ακριβώς θα τους προσφέρει. Στο κείμενο αυτό θα σας δώσουμε τα κριτήρια επιλογής ενός personal trainer.

Το πρώτο βήμα για να προσλάβεις ένα προσωπικό γυμναστή

Αν έχετε συγκεκριμένους στόχους που είναι πέραν των δυνατοτήτων σας τότε αξίζει η επένδυση σας. Γενικά στην ζωή υπάρχουν οι ειδικοί του κάθε επαγγέλματος και για κάθε μας κίνηση κάνουμε έρευνα αγοράς.

Το να προσλάβεις έναν personal trainer δεν διαφέρει καθόλου. Το πρώτο βήμα για να προσλάβεις ένα προσωπικό γυμναστή είναι να διεξάγεις μια έρευνα και να συλλέξεις τις πληροφορίες εκείνες που θα σε κάνουν να εμπιστευτείς τον συγκεκριμένο γυμναστή.

Οι προσωπικοί γυμναστές μπορεί να στοιχίζουν από 25 – 200 ευρώ την ώρα, οπότε δεν πρέπει να παρασύρεστε από την τιμή, αυτό που πρέπει να κοιτάζεται είναι τα προσόντα του γυμναστή. Μην ξεγελιέστε ότι προσλαμβάνοντας τον ακριβότερο είναι αυτόματα και ο καλύτερος.

Ενας σωστός Προσωπικός Γυμναστής θα πρέπει να διαθέτει μια σειρά από σημαντικά προσόντα όπως:

 

  •    Επιστημονική κατάρτιση και τις απαραίτητες πιστοποιήσεις που συνοδεύουν αυτήν του ιδιότητα.
  •    Θετική προσωπικότητα, η οποία μπορεί να εμπνεύσει και να στηρίξει την προσπάθειά σου.
  •    Επαγγελματική νοοτροπία όσον αφορά την καταγραφή των προπονήσεων αλλά και της προόδου σου. Να είναι πρόθυμος να σου          εξηγήσει το γιατί σε κάθε του επιλογή και πρόθυμος να αλλάξει μεθόδους και στυλ προπόνησης , προκειμένου να τις προσαρμόσει στις δικές σου ανάγκες.
  •   Να μην είναι δογματικός και να ενημερώνεται συνεχώς.

Αυτά είναι τα σημαντικότερα κριτήρια επιλογής ενός personal trainer.