Αν το άρωμα η γεύση ενός καφέ αλλά και η τόνωση την οποίαν προσφέρει δεν είναι αρκετά κίνητρα για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ένα καφέ, τότε η επιστήμη σου παρέχει ακόμη περισσότερα. Σύμφωνα με μελέτες, δύο κούπες καφέ την ημέρα μπορούν να σε θωρακίσουν από ασθένειες πέραν βεβαίως από το να σε φέρουν σε εγρήγορση.

Τρεις επιπλέον λόγοι για να πίνεις καφέ είναι οι εξής:

Μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Η Βραζιλία είναι η χώρα του καφέ αλλά και ένας χώρος στον οποίον διεξάγονται αρκετές σχετικές έρευνες. Μια εξ αυτών συμπεραίνει ότι άτομα τα οποία καταναλώνουν δύο ή κούπες καφέ την ημέρα ή και τρεις, έχουν λιγότερα προβλήματα στις αρτηρίες. Αυτό επιτρέπει προφανώς την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα. Η καλύτερη οξυγόνωση μειώνει το ρίσκο για καρδιακές παθήσεις. Ανάλογα αποτελέσματα καταγράφηκαν και σε μελέτη από Κορεάτες ερευνητές.

Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης Αλτζχάιμερ

Μελέτη αναφέρει ότι η κατανάλωση καφέ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη νόσο του Αλτζχάιμερ. Η απώλεια μνήμης είναι ένα από τα σημαντικότερα συμπτώματα με την εκδήλωσή της να παρατηρείται με αργό ρυθμό. Η καφεΐνη μπλοκάρει την συσσώρευση της πρωτεΐνης beta-amyloid η οποία θεωρείται ως το κύριο αίτιο για εκδήλωση της νόσου. Επίσης η κατανάλωση καφέ μειώνει την ταχύτητα και συχνότητα εμφάνισης της άνοιας με μεγαλύτερο αντίκτυπο στις γυναίκες σε ποσοστό 36 τοις εκατόν.

Προστατεύει κατά της κύρωσης του ήπατος

Η μείωση της κατανάλωσης του αλκοόλ είναι ο προφανής τρόπος για να αποφύγεις μπελάδες με το ήπαρ. Από εκεί και πέρα η κατανάλωση καφέ μπορεί να δώσει και εδώ μια χείρα βοηθείας. Μελέτη η οποία ανέλυσε τα συμπεράσματα εννιά άλλων δοκιμών με 430 χιλιάδες συμμετέχοντες, αποφάνθηκε ότι δύο κούπες καφέ μειώνουν τη πιθανότητα για κύρωση του ήπατος κατά 44 τοις εκατόν.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.