Τρόποι να χάσετε λίπος από τα πόδια

Σήμερα, μπορεί κανείς να χάσει εύκολα βάρος. Ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή και βάζοντας στην καθημερινότητα του μια μεγάλη ποικιλία από δραστικές ασκήσεις γυμναστικής.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένα σημεία του σώματος, που χαρακτηρίζονται ως «δύσκολα»..

Μια από τις περιοχές αυτές είναι και τα πόδια. Από τους μηρούς μέχρι και τις γάμπες, στα οποία θα πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας

Τρόποι να χάσετε λίπος από τα πόδια:

Εντάξτε στο πρόγραμμα γυμναστικής σας τα καθίσματα

Πρόκειται για τα γνωστά σε όλους βαθιά καθίσματα, η πιο πλήρης και αποτελεσματική άσκηση στη μεταμόρφωση της σωματικής εικόνας.

Επικεντρώνεται στους τετρακέφαλους και διατείνει τους γλουτιαίους μύες, ενώ αυξάνει και τη μυϊκή μάζα, καίγοντας έτσι το λίπος.

Μάλιστα μια γερμανική μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine αποκαλύπτει ότι τα βαθιά αυτά καθίσματα βοηθούν επίσης στην ενδυνάμωση των γονάτων.

Αυξήστε την κλίση στο διάδρομο

Αυξήστε την κλίση στο διάδρομο και κάντε ακόμα πιο δύσκολο το περπάτημα ή το τρέξιμο επάνω σε αυτόν.

Ερευνα που δημοσιεύθηκε στο Annals of Internal Medicine αποκαλύπτει, ότι αυτό θα βελτιώσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες αποθήκευσης λίπους.

Γυμναστείτε στην πρέσα ποδιών

Ένα όργανο γυμναστικής που αν και στις αίθουσες των γυμναστηρίων είναι ιδιαίτερα αγαπητό μόνο στους άντρες, γυμνάζει τους γλουτιαίους, τους δικέφαλους μηριαίους, τους τετρακέφαλους μηριαίους, τις γάμπες και τους προσαγωγούς, οπότε είναι σίγουρα ιδανικό και για τις γυναίκες.

Η πρέσα ποδιών αυξάνει τη μυϊκή μάζα, αλλά και τη δύναμη του αθλούμενου και είναι μια καλή εναλλακτική για όσους δεν μπορούν να κάνουν ακόμα καθίσματα.

Δοκιμάστε τις προβολές ποδιών

Πρόκειται για μια άσκηση που ενεργοποιεί πολλές μυϊκές ομάδες και επιδέχεται διαφορετικούς τρόπους εκτέλεσης, αλλά απαιτεί τεχνική.

Είναι πολύ καλή άσκηση γιατί χαλαρώνει μερικούς από τους τένοντες των ποδιών ενώ παράλληλα κάνει εξαιρετικές καύσεις στο κατώτερο σημείο τους και τονώνει τα πόδια στο σύνολο τους.

Βάλτε στην καθημερινότητα σας το περπάτημα

Αν οι καθημερινές σας υποχρεώσεις δεν σας επιτρέπουν να ακολουθήσετε συστηματικά ένα πρόγραμμα γυμναστικής στο γυμναστήριο, τότε το περπάτημα είναι η ιδανικότερη εναλλακτική.

Σύμφωνα με ερευνητές του London School of Economics, οι άνθρωποι που έκαναν γρήγορο περπάτημα είχαν λιγότερο σπλαχνικό λίπος και χαμηλότερο ΔΜΣ κατά μέσο όρο από όσους ασκούνταν στο γυμναστήριο ή έκαναν κάποιου είδους αθλήματα.

Βάλτε περισσότερο ασβέστιο στα γεύματα σας

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια ουσία που είναι γνωστή για τη συμβολή της στην υγεία των οστών, είναι εξίσου απαραίτητη και σημαντική για την ενδυνάμωση των μυών.

Με βάση έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Obesity, η αύξηση της πρόσληψης ασβεστίου μπορεί να προωθήσει σημαντικά την απώλεια λίπους σε παχύσαρκα άτομα, που ακολουθούν μια δίαιτα περιορισμένης θερμιδικής αξίας.

Καταναλώστε περισσότερα εσπεριδοειδή

Αν θέλετε να αποκτήσετε αδύνατα και σφιχτά πόδια σε χρόνο μηδέν, καταναλώστε αντί για μια πρωτεϊνική μπάρα, εσπεριδοειδή μετά από την προπόνηση σας.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition υποστηρίζει ότι σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από πειράματα σε ζώα, αυτά που κατανάλωναν πολυφαινόλες μέσα από εσπεριδοειδή είχαν την τάση να καίνε περισσότερο λίπος.

 

Διαβάστε επίσης Ιδρώτας και άσκηση

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.