Ένα πρόβλημα το οποίο εμφανίζεται λόγω των απαιτήσεων στο χώρο εργασίας σου αν κάθεσαι πολλές ώρες. Η στάση αυτή δεν ευνοεί την διακίνηση των υγρών του σώματος ενώ προσθέτει πίεση στη μέση.

Τρόποι αντιμετώπισης του μοτίβου αυτού είναι οι εξής:

Κάνε διάλειμμα μακριά ή έξω από το γραφείο

Η ελευθερία του να μπορείς να βγεις ακόμη και έξω από το γραφείο σου είναι σημαντική ωστόσο όχι διαθέσιμη για όλους. Αν λοιπόν έχεις την πολυτέλεια να εκτεθείς στον ήλιο, τότε πράξε το ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μια τέτοια δυνατότητα θα σε αφυπνίσει και θα φτιάξει σχεδόν άμεσα τη διάθεσή σου. Σε αντίθετη περίπτωση, προσπάθησε ανά μισάωρο να σηκώνεσαι από την καρέκλα και να κάνεις μια μικρή βόλτα είτε γύρω από αυτό, είτε μέχρι την τουαλέτα. Επίσης αν έχεις τη δυνατότητα, μίλα στο τηλέφωνο από όρθια θέση.

Ενυδατώσου

Η εργασιομανία δύναται να σε παρασύρει από του να απωλέσεις την αίσθηση του χρόνου. Ιδιαίτερα αν κάθεσαι πολλές ώρες τότε παρασύρεσαι και μένεις εκεί για… ανθυγιεινό χρονικό διάστημα. Κράτησε μια μπουκάλα νερό κοντά σου και μέσα στο οπτικό σου πεδίο. Έτσι θα θυμάσαι ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα καλό θα ήταν να ενυδατώνεσαι. Με τον τρόπο αυτό θα παραμείνεις ενεργός, ενώ οι αρθρώσεις σου θα διατηρήσουν την ελαστικότητα τους. Μια έξυπνη λύση είναι η μπουκάλα να είναι μεν ορατή από εκεί που κάθεσαι αλλά όχι σε απόσταση που να μπορείς να την πάρεις με το χέρι. Έτσι για να φτάσεις σε αυτή, θα αναγκαστείς να σηκωθείς.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.