Σύμφωνα με τον Douglas Jerrold «η ευτυχία φυτρώνει στο δικό σου τζάκι και δεν περιμαζεύεται από κήπους αγνώστων». Καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση μιας ονειρεμένης ζωής διαδραματίζει μεταξύ άλλων και το να φροντίζει τη ψυχική σου υγεία.

Τρόποι με τους οποίους θα θωρακίσεις μυαλό και σκέψεις είναι οι εξής:

Απέφυγε την εξάντληση

Ο Dale Carnegie διατύπωσε την άποψη ότι αρκετοί επιτυχημένοι άνθρωποι δηλώνουν «πολύ απασχολημένοι ώστε να βρουν χρόνο να ανησυχήσουν». Και πράγματι κρατώντας σώμα και μυαλό σε δράση, δεν τα εκθέτεις σε δυσοίωνες σκέψεις. Ωστόσο και τα δύο έχουν κάποια όρια, η υπέρβαση των οποίων είναι βλαβερή. Προκειμένου να διατηρήσεις τη ψυχική σου υγεία, οφείλεις να αφιερώνεις χρόνο στην αποκατάσταση.

Μη νιώθεις ενοχές όταν απολαμβάνεις το χόμπι σου, έχοντας στο μυαλό τις εκκρεμότητες στη δουλειά. Επίσης μη νιώθεις ενοχές όταν απολαμβάνεις ένα γλυκό ή μια λιχουδιά σκεπτόμενος τη σωματική και φυσική σου κατάσταση. Επιχείρησε να διαχωρίσεις τις συνήθειες εκείνες οι οποίες συνεισφέρουν στη παραγωγικότητά σου και αυτές οι οποίες γίνονται απλά για όλους ευγένειας ή για να νιώσεις αρεστός σε ένα σύνολο.

Συναναστρέψου με άτομα τα οποία θαυμάζεις

Ο Jim Rohn θεωρεί ότι «είσαι ο μέσος όρος των πέντε πιο κοντινών σου ανθρώπων». Η υιοθέτηση συνηθειών αλλά και τρόπων σκέψης από τον περίγυρό σου είναι ένα συνήθες φαινόμενο. Εύκολα λοιπόν αντιλαμβάνεσαι το πόσο σημαντικό είναι να επιλέγεις τους φίλους σου και τον ή την σύντροφό σου. Έχοντας επιρροές από άτομα τα οποία έχουν περπατήσει στο μονοπάτι της επιτυχίας τότε θα αυξήσεις τις πιθανότητες να τους ακολουθήσεις.

Από την άλλη πλευρά αν οι φίλοι σου δεν μοιράζονται το όραμά σου, τότε ίσως χρειαστεί να αναπροσαρμόσεις τις παρέες σου. Η ζήλια είναι ένα στοιχείο το οποίο αγγίζει τα όρια της τοξικότητας. Αν το εντοπίσεις, απέφυγέ το πάση θυσία.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.