Υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες ακόμη και ένα ασήμαντο περιστατικό σε αναστατώνει. Κάτι που έχε ειπωθεί για εσένα αν και δεν είναι αλήθεια ή ένας μικροτραυματισμός. Είναι τότε που νιώθεις ένα φαύλο κύκλο αρνητικών σκέψεων να ξεκινάει.

Αν αναγνωρίζεις αυτό το συναίσθημα τότε αντιλαμβάνεσαι ότι όλα ξεκινούν από κάτι μικρό, αλλά γιγαντώνονται. Αρχίζεις να αμφισβητείς όλα όσα συμβαίνουν στην καριέρα, τις διαπροσωπικές σου σχέσεις αλλά και την υγεία σου. Κι αυτό προκύπτει λόγω της αντίστασης σε αυτό που βιώνεις και κατά την προσπάθειά σου να το διορθώσεις.

Το καμπανάκι το οποίο ίσως σε αφυπνίσει είναι η συνειδητοποίηση ότι δεν μπορείς να ελέγχεις όλα και όλους γύρω σου. Ενδεχομένως η άποψη αυτή να δημιουργεί ακόμη περισσότερη δυσανασχέτηση και αγωνία. Συνεισφέρει δε στη δυσκολία να σταθείς απέναντι στον περιβόητο φαύλο κύκλο αρνητικών σκέψεων.

Έχεις παρατηρήσει πότε συνήθως εισέρχεται σε αυτή τη δυσάρεστη διαδικασία; Με λίγη προσοχή θα αντιληφθείς ότι πυροδοτείται όταν κάτι φτάνει στο τέλος του.

Γεμίζοντας το κενό

Νομοτελειακά τα πάντα έχουν ένα φινάλε όπως άλλωστε και η ίδια η ζωή. Δεν μπορείς να ασκείς ένα επάγγελμα για πάντα και δεν μπορείς να γυμνάζεσαι πάντα με την ίδια ένταση. Κάθε τέλος ιδιαίτερα όταν αφορά μιαν ευχάριστη διαδικασία, ερμηνεύεται ως ένας θάνατος δημιουργώντας ένα κενό. Παρόλ’ αυτά ένα γεγονός από μόνο του δεν έχει την ετικέτα του καλό ή του κακού. Εξαρτάται αποκλειστικά από τον τρόπο διαχείρισής του και το κατά πόσο το χρησιμοποιείς ως αποκούμπι ή ως σκαλοπάτι για να φτάσεις ψηλότερα.

Η σημασία της τοποθέτησης

Μια συχνή παγίδα είναι η προσπάθεια να γεμίσεις ένα κενό από ένα τομέα, με δραστηριότητα σε άλλον τομέα. Για παράδειγμα αν περνάς μιαν ερωτική απογοήτευση, οι πολλές ώρες στο χώρο εργασίας θα κρατήσουν το μυαλό απασχολημένο αλλά δεν εξυπηρετεί σε βάθος χρόνου. Οφείλεις να συλλάβεις τον εαυτό σου όταν επιχειρεί να δραπετεύσει από την πραγματικότητα. Το να ζεις μέσα στην αρνητικότητα δεν θα πρέπει να είναι καν σκέψη η οποία περνά από το μυαλό σου. Ακόμα και ο θρήνος έχει χώρο και χρόνο στη ζωή σου ωστόσο πρέπει να αποτελεί μιαν παρένθεση και όχι τον κανόνα.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.