Η επίτευξη των στόχων σου μπορεί να επιτευχθεί γρηγορότερα με απελευθέρωση της ψυχικής δύναμης. Ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να αποτελέσει άσο στο μανίκι παρέχοντας ακόμη περισσότερα εφόδια στην πορεία.

Το μυαλό μπορεί να αποτελέσει σύμμαχο αλλά και εμπόδιο στην πραγμάτωση των ονείρων σου, ανάλογα με τον τρόπο διαχείρισής του. Αν λοιπόν θέλεις να αποτελέσει επιταχυντή και όχι να σε επιβραδύνει, πρόσθεσε στην στρατηγική σου τα τρία πιο κάτω σημεία:

Το μυαλό δεν ξεχωρίζει την πραγματικότητα από τη φαντασία

Έχεις ποτέ γελάσει εντελώς αυθόρμητα και χωρίς κανένα ερέθισμα από το εξωτερικό σου περιβάλλον ανακαλώντας κάτι στη μνήμη; Για κάτσε και σκέψου το λίγο αυτό! Χωρίς να υπάρχει κάτι το οποίο ασκεί άμεση επιρροή στο συναίσθημά σου, φαντάστηκες κάτι το οποίο σε έκανε να αλλάξεις διάθεση. Μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στην Daily Mail αποκαλύπτει ότι ακόμη και η σκέψη ότι γυμνάζεσαι, καθυστερεί τη μυική ατροφία.

Αντικατέστησε μιαν κακή συνήθεια

Σε αρκετά βιβλία συνίσταται όπως η προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας συνήθειας ούτως ώστε να πάρει τη θέση μιας βλαβερής. Παρόλ’ αυτά αν απομονώσεις τις δύο αυτές ενέργειες, δηλαδή να εγκαταλείψεις μια συνήθεια και να δημιουργήσεις νέα, τις διαχειρίζεσαι καλύτερα. Και πράγματι η αναδιοργάνωση των συνδέσεων στο μυαλό σου οι οποίες παραπέμπουν σε μια συνήθεια, απαιτεί προσπάθεια και χρόνο. Γι’ αυτό και οι καπνιστές ψάχνουν εναλλακτική οδό μέσω υποκατάστατων προκειμένου να αποφύγουν τις επιπτώσεις της βλαβερής τους συνήθειας.

Οι σκέψεις καθορίζουν τη διάθεση

Ο Άλμπερτ Έλις το 1960 διατύπωσε την άποψη ότι ο τρόπος με τον οποίον σκεπτόμαστε, καθορίζει τον τρόπο με τον οποίον ενεργούμε. Με άλλα λόγια, η απελευθέρωση της ψυχικής δύναμης περνά μέσα από την αλλαγή του τρόπου με τον οποίον ερμηνεύεις πρόσωπα και καταστάσεις. Το εργαλείο αυτό υλοποιείται στον τομέα της ψυχολογίας μέσω της εγκεκριμένης γνωσιακής θεραπείας η οποία σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή, έχει επιτυχία το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 75-90%.