Πώς μπορείς να γίνεις πιο ήρεμος άνθρωπος μέσα στους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας. Δες πιο κάτω κάποια συνεκτικά στοιχεία των ήρεμων ανθρώπων τα οποία μπορείς να προσθέσεις στη ζωή σου και να αλλάξεις τη ρουτίνα σου.

Επιλέγουν να περπατούν
Οι ήρεμοι άνθρωποι αρέσκονται στο να κάνουν βόλτες στην πόλη και να ασκούνται. Αυτή η τόσο απλή συνήθεια θα σε βοηθήσει να διώξεις την πίεση και να καθαρίσεις το μυαλό σου.

Δεν βιάζονται
Άν έχουν αρκετό χρόνο για να φτάσουν στον προορισμό τους, δεν πανικοβάλλονται. Αν κάτι πάει στραβά, βγάζουν κάτι από τη λίστα τους ή κάνουν μία ανακατάταξη των υποχρεώσεών τους. Ή απλά φτάνουν εκεί που πρέπει να πάνε και απολογούνται ευγενικά. Η βιασύνη παρεμποδίζει συχνά την ηρεμία.

Δίνουν προτεραιότητα στη φροντίδα του εαυτού τους
Επαρκής ύπνος, καλή διατροφή και σωματική άσκηση αποτελούν αδιαπραγμάτευτες συνήθειες. Υιοθέτησέ τις με τη σειρά σου και θα δεις σταδιακά την καθημερινότητά σου να αλλάζει προς το καλύτερο.

Έχουν μία ρουτίνα
Οι ήρεμοι άνθρωποι ελαχιστοποιούν την καταπόνηση της μνήμης του, κάνοντας κάποια πράγματα με τον ίδιο τρόπο κάθε μέρα. Από μία μικρή ιεροτελεστία το πρωί και πλάνα για το μεσημεριανό γεύμα μέχρι τα ρούχα που θα φορέσουν τις επόμενες ημέρες, αρκετές δουλειές είναι προκαθορισμένες. Όταν λειτουργείς στον “αυτόματο πιλότο” ελαχιστοποιείς τη λήψη αποφάσεων, με αποτέλεσμα να λειτουργείς πιο εύκολα τις πιεστικές ημέρες.

Ζουν το παρόν
Όσοι αγαπούν την ηρεμία συνηθίζουν να κάνουν διαλογισμό, γιόγκα, ή κάποια άλλη παρόμοια πρακτική. Δραστηριότητες όπως η κηπουρική ή το διάβασμα θα σε βοηθήσουν να διώξεις το στρες.

Χρησιμοποιούν με μέτρο το τηλέφωνο
Οι ήρεμοι άνθρωποι δεν παθαίνουν εμμονή με το κινητό τους, αλλά το χρησιμοποιούν τόσο όσο χρειάζεται για να κάνουν τη δουλειά τους και να επικοινωνήσουν, ίσως και για να ακούσουν μουσική ή να ενημερωθούν για τα νέα. Θα δυσκολευτείς να βρεις την ηρεμία που θέλεις αν αφήνεις το κινητό να κυριαρχεί στη ζωή σου.

Αυτοπροσδιορίζονται και θέτουν όρια
Έχουν επίγνωση και ανταποκρίνονται στην ψυχική, σωματική και συναισθηματική τους κατάσταση. Κάνουν διαλείμματα για stretching, σνακ και εκτόνωση, και είναι σε θέση να πειθαρχήσουν στον εαυτό τους.

Περιμένουν ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά
Το γεγονός ότι δεν διαταράσσονται εύκολα είναι γιατί ξέρουν ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη. Δεν περιμένουν να πάνε όλα σύμφωνα με το σχέδιο και είναι έτοιμοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Έχε πάντα ένα πλάνο αλλά να είσαι έτοιμος να το αλλάξεις, όταν χρειαστεί.

Συνδέονται ουσιαστικά με τον κόσμο
Ένα χαμόγελο, μια βοήθεια σε έναν περαστικό, ένα τηλεφώνημα στους γονείς είναι ουσιαστικές κινήσεις στην καθημερινότητά μας. Θυμήσου ότι σε κάθε δραστηριότητα και ανθρώπινη σχέση χρειάζεται φροντίδα.