Σίγουρα γνωρίζετε για τα πολλαπλά οφέλη του ύπνου στην υγεία μας. Γνωρίζατε, όμως, ότι ο ύπνος κάνει καλό στις σχέσεις; Κι όταν λέμε σχέσεις, εννοούμε όλο το φάσμα των σχέσεων ενός ανθρώπου: φιλικές, ερωτικές, κοινωνικές, επαγγελματικές κτλ.

Το άγχος, τα προβλήματα μνήμης, η αδυναμία συγκέντρωσης, η αύξηση του βάρους, τα προβλήματα όρασης, τα καρδιαγγειακά αλλά και ο πρόωρος θάνατος όταν η στέρηση ύπνου είναι μακροπρόθεσμη, είναι κάποια από τα οφέλη του ύπνου στην υγεία μας.

Δείτε παρακάτω πώς μπορεί ο ύπνος να επηρεάσει και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Ο ύπνος κάνει καλό στις σχέσεις!

Αυξάνει την ενσυναίσθησή μας

Η ενσυναίσθηση είναι η ικανότητά μας να συμπάσχουμε και να κατανοούμε τα συναισθήματα των γύρω μας.

Αυτό σημαίνει ότι αν ένας φίλος μας αισθάνεται λυπημένος, τον καταλαβαίνουμε και προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε.

Πιο ευτυχισμένοι όσοι ξυπνούν νωρίς!

Περιορίζει την επιθετικότητά μας

Η έλλειψη ύπνου σίγουρα μας κάνει πιο ευερέθιστους. Αλλά θα μπορούσε να μας κάνει και πιο επιθετικούς; Μία πρόσφατη μελέτη λέει πως… ναι.

Το να μην μπορούμε να ελέγξουμε τον εκνευρισμό μας μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις μας.

Αντίθετα, αν κοιμόμαστε καλύτερα, μπορούμε να έχουμε περισσότερο αυτοέλεγχο.

Μας βοηθά να… μην είμαστε μόνοι

Είναι γνωστό ότι η μοναξιά συνδέεται με τον κακό ύπνο. Αλλά ισχύει και το αντίθετο; Μπορεί ο κακός ύπνος να οδηγήσει στη μοναξιά; Βάσει μελετών, ναι!

Η έλλειψη ύπνου οδηγεί τα άτομα να γίνονται λιγότερο κοινωνικά και να κρατούν μεγαλύτερη απόσταση από τους άλλους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας.

Γιατί τα παιδιά χρειάζονται ρουτίνα ύπνου;

Ύπνος και κοινωνικές σχέσεις

Δεν επηρεάζει μόνο ο ύπνος τις σχέσεις μας, αλλά και το αντίθετο. Εάν τσακωνόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα ή αισθανόμαστε απόρριψη, ο ύπνος μας πιθανόν να διαταραχθεί. Αυτό σημαίνει ότι τα κοινωνικά προβλήματα μπορούν να οδηγήσουν σε κακό ύπνο, αλλά και το αντίστροφο. Παρόλα αυτά, μπορούμε πάντα να «σπάσουμε» αυτόν τον κύκλο, αν φροντίσουμε να ξεκουραζόμαστε επαρκώς!

Ο ύπνος κάνει καλό στις σχέσεις

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.