Ακόμα και σε περιπτώσεις κατά τις οποίες ξυπνάς και νιώθεις ξεκούραστος, κάποια μικρά σημάδια ενδεχομένως να υποδεικνύουν ότι χρειάζεσαι περισσότερο ύπνο. Η σημασία του είναι τεράστια τόσο στη διάθεσή σου, όσο και στην επιτέλεση βασικών λειτουργιών του σώματος το οποίο απαιτεί και αυτό ξεκούραση.

Μελετώντας λοιπόν την καθημερινότητά σου, δώσε έμφαση στα τέσσερα πιο κάτω σημεία:

Αποκοιμάσαι (πολύ) εύκολα

Ενδεχομένως να ζηλεύεις αυτούς που κοιμούνται με άνεση οπουδήποτε ωστόσο υπάρχει ένα «αλλά». Σύμφωνα με την Δρ. Dawn Dore-Stites αυτός μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι χρειάζεσαι περισσότερο ύπνο. Αναφέρει ότι όποιος αρπάζει την ευκαιρία για ένα υπνάκο κατά τη διάρκεια της ημέρας, σημαίνει απλά ότι τον έχει ανάγκη. Αποκοιμάσαι βλέποντας τηλεόραση, ενώ είσαι σε επαγγελματική συνάντηση ή όταν είσαι συνοδηγός; Για σκέψου το λιγάκι!

Δυσκολεύεσαι να χάσεις βάρος

Αν ο ίδρωτας ο οποίος χύνεται στο γυμναστήριο δεν έχει αντίκρισμα, τότε πιθανή αιτία είναι η έλλειψη ύπνου. Ιδιαίτερα αν οι διατροφικές σου συνήθειες δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο, τότε έχεις άλλο ένα σημάδια ότι χρειάζεσαι περισσότερο ύπνο. Η Δρ. Lisa Davis συνδέει την έλλειψη ύπνου με τις ορμόνες λεπτίνη και γκρεμλίνη οι οποίες δύναται να μεγαλώσουν το αίσθημα της πείνας.

Έλλειψη συγκέντρωσης

Ο πονοκέφαλος ο οποίος εμφανίζεται μετά από μια νύχτα χωρίς καλό ύπνο, δυσκολεύει τη διαδικασία της σκέψης και συγκέντρωσης. Ιδιαίτερα όταν έχει να ανταποκριθείς σε αυστηρά χρονοδιαγράμματα, τότε το πρόβλημα γιγαντώνεται με μια μεζούρα άγχους στην όλη υπόθεση. Προφανώς η πνευματική και σωματική ισορροπία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον ύπνο και η απουσία του προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Μειωμένη σεξουαλική επιθυμία

Τα οφέλη από την ερωτική συνεύρεση με τη σύντροφό σου είναι πάμπολλα ωστόσο όταν το σώμα και το μυαλό νιώθουν αποσυντονισμένα, δύσκολα μπορούν να ανταποκριθούν. Η έλλειψη ύπνου είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι μειώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης φαινόμενο το οποίο έχει αρνητική επίπτωση στη λίμπιντο. Ιδιαίτερα όμως στο κεφάλαιο της σεξουαλικής επιθυμίας, η έλλειψη ύπνου είναι απλά μια από τις αιτίες επομένως αν νιώθεις καλυμμένος σε αυτόν, μπορεί να αναζητήσεις τη βοήθεια κάποιου ειδικού ιδιαίτερα στο ψυχολογικό κομμάτι.