Τα όσα συμβαίνουν πριν πας για ύπνο, επηρεάζουν το κατά πόσο θα ξυπνήσεις γεμάτος ενέργεια. Πέραν από τις συνηθισμένες συμβουλές όπως η αποφυγή ενασχόλησης με την τεχνολογία, κάποια άλλα βήματα με άξονα το μυαλό είναι υποβοηθητικά.

Τρία εξ αυτών είναι τα εξής:

Ανακάλυψε και πίστεψε ένα mantra

Ένα mantra είναι μια φράση ή ένα ήχος ο οποίος μπορεί να φέρει ανύψωση του ηθικού σου και καλυτέρευση της ψυχολογικής σου κατάστασης. Η επανάληψή της αρκετές φορές βοηθάει στο να εισχωρήσει στο υποσυνείδητο και να το εντάξει στα πιστεύω σου. Στην περίπτωση του ύπνου, μπορεί να δοκιμάσεις το mantra «είμαι ευγνώμων ξυπνώντας κάθε πρωί υγιής και γεμάτος ενέργεια». Προφανώς δεν περιμένεις μια μαγική δύναμη να θεραπεύσει την αϋπνία σου αλλά η θετικότητα επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα από την αρνητικότητα. Η πρακτική αυτή μπορεί να επεκταθεί σε άλλους τομείς της ζωής αντικαθιστώντας φράσεις οι οποίες ξεκινούν με «δεν μπορώ να…».

Στρέψε την προσοχή σου κάπου αλλού

Ο βραβευμένος με Νόμπελ συγγραφές Aung San Suu Kyi αναφέρει «αν είσαι αβοήθητος, τότε βοήθα κάποιον». Όταν η προσοχή σου φεύγει από τα συνηθισμένα και τα αρνητικά και όταν αντιληφθείς ότι έχεις τη δύναμη να βοηθήσεις κάποιον, αλλάζεις εντελώς στάση. Νιώθεις πιο δυνατός, πιο ικανός και πιο λαμπρός καθώς το να δίνεις είναι η μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Συμπεριλαμβάνοντας στο πλάνο της επόμενης ημέρας μιαν πράξη αλληλεγγύης τότε και είσαι στιγμιαία σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση και ανυπομονείς να έρθει η στιγμή που θα δώσεις.

Επικεντρώσου στο παρόν

Το παρελθόν ανήκει στην ιστορία και δεν μπορεί να αλλάξει σε αντίθεση με το μέλλον. Ένας λόγος που μένεις ξάγρυπνος και την επομένη δεν μπορείς να ξυπνήσεις γεμάτος ενέργεια είναι οι βασανιστικές σκέψεις για το χθες. Σε αρκετές περιπτώσεις το τι έχει ήδη συμβεί δεν αποτελεί ένα μοτίβο το οποίο θα αντικρίσεις στο μέλλον. Αν είχες ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο, δεν σημαίνει ότι θα επαναληφθεί με μαθηματική ακρίβεια. Αν βιώνεις ένα χωρισμό, δεν σημαίνει ότι δεν αξίζεις αγάπη και ότι δεν υπάρχει ένα άτομο με το οποίο θα μοιραστείς εμπειρίες.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.