Στα παλιά χρόνια πριν να ανακλαυφθούν τα φάρμακα, για τις αρρώστιες χρησιμοποιούσαν προϊόντα της φύσης. Είτε σε μορφή αφεψήματος, είτε για εντριβές, ή ακομη και για χρήση από το στόμα. Τα τελευταία χρόνια επανήλθε αυτή η συνήθεια και ο κόσμος καταφεύγει στην σπιτική θεραπεία. Γίνεται λόγος για διάφορα έλαια που επιδρούν θετικά στην υγεία μας. Ως γνωστό η φύση έχει πολλά δώρα για μας φτάνει να τα γνωρίζουμε και να τα αξιοποιούμε σωστά.

3 θαυματουργά έλαια! Τα τρία πιο δημοφιλή είναι το ελαιόλαδο, το καστορέλαιο και το λάδι αργκάν. Γνωρίζουμε όμως τις χρήσεις και τις ωφέλειες τους;

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο αγνά προϊόντα που μας παρέχει η φύση. Ειδικά στη χώρα μας υπάρχει άφθονο ελαιόλαδο. Εκτός από τη διατροφή μας, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και στα μαλλιά μας. Αφού εφαρμόσουμε μια μικρή ποσότητα, το αλείβουμε να πάει παντού και το αφήνουμε όσο αντέχουμε. Αν  μπορούμε να το αφήσουμε ολοβραδίς και το πρωΐ να ξεπλύνουμε, ακόμη καλύτερα. Το λάδι θα κάνει τα μαλλιά μας μαλακά σαν μετάξι.

Καστορέλαιο

Το καστορέλαιο είναι ένα θαύμα της φύσης για τα μαλλιά. Η υψηλή περιεκτικότητα του σε βιταμίνη Ε μετατρέπει το καστορέλαιο σε ένα σούπερ, εξαιρετικά ενυδατικό προϊόν για τα ξηρά, εύθραυστα και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Μια άλλη υπέροχη χρήση είναι να εφαρμόσουμε το καστορέλαιο στα φρύδια και τις βλεφαρίδες μας. Πυκνώνουν, δυναμώνουν και μακραίνουν γρηγορότερα. Αν βάλουμε μία σταγόνα σε μπατονέτα και περάσουμε τα φρύδια μας κάθε βράδυ, σε λίγες μέρες θα δούμε τη διάφορα. Θα τα βοηθήσει να δυναμώσουν.

Το καστορέλαιο είναι επίσης εξαιρετικό για τα χείλη και τα νύχια. Δίνει μια φυσική λάμψη και συμβάλλει στη βελτίωση της εμφάνισης και της υγείας των χειλιών μας. Όσον αφορά στα νύχια, τα θρέφει, μαλακώνει τα πετσάκια, προστατεύει τα νύχια και κάνει το μανικιούρ μας να διαρκεί περισσότερο.

Λάδι αργκάν

Θαυματουργό προϊόν για το πρόσωπο. Μετά τον καθαρισμό, εφαρμόζουμε με κυκλικές κινήσεις μερικές σταγόνες ελαίου αργκάν σε πρόσωπο και λαιμό, πρωί και βράδυ.  Το έλαιο αργκάν απορροφάται γρήγορα και δεν αφήνει λιπαρότητα. Για άμεση τόνωση και ενυδάτωση μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μίγμα προσθέτοντας μερικές σταγόνες ελαίου αργκάν σε ροδόνερο.

Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε επίσης στα μαλλιά μας. Κάνουμε μασάζ στις άκρες και τις ρίζες των μαλλιών και στο τριχωτό της κεφαλής με μια γενναιόδωρη ποσότητα ελαίου αργκάν.  Τυλίγουμε το κεφάλι μας με μια πετσέτα και αφήνουμε το όλο το βράδυ.  Το πρωί ξεπλένουμε.

Χρησιμοποιήστε λοιπόν αυτά τα 3 θαυματουργά έλαια και σε λίγες μέρες θα δείτε τη διαφορά!

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!