Όταν διαβάζεις συμβουλές οι οποίες έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της υγείας σου, περιστρέφονται γύρω από διατροφή και άσκηση. Παρόλ’ αυτά υπάρχουν σαφώς περισσότερες επιλογές και στρατηγικές στην καθημερινότητά σου που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Αυτές έχουν να κάνουν με ποιους και πως περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο και το κατά πόσο αυτοί καταπολεμούν το άγχος. Τρεις επιπλέον άσοι στο μανίκι σου για βελτίωση της υγείας είναι οι εξής:

Υιοθέτησε ένα κατοικίδιο

Σύμφωνα με έρευνα του National Center for Biotechnology Information, οι μισοί συμμετέχοντες ασκήθηκαν για μισή ώρα ανά ημέρα, πέντε φορές την εβδομάδα περνώντας χρόνο με τον σκύλο τους. Τα κατοικίδια βοηθούν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, καθώς σε αυστραλιανή μελέτη, καταγράφηκε μείωση συμπτωμάτων κατά 60% μετά από επαφή με ένα. Αν έχεις ένα τότε γνωρίζεις το αίσθημα του να σε περιμένει κουνώντας ουρά ή νιαουρίζοντας. Αν δεν έχεις, τότε σπεύσε να πάρεις ένα.

Φτιάξε το δικό σου κήπο

Όσο περισσότερο χρόνο περνάς εκτός σπιτιού, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να εκτεθείς σε βιταμίνη D η οποία συνδέεται με την ηλιακή ακτινοβολία. Αν δεν θέλεις να απομακρυνθείς από τη βάση σου, τότε η δημιουργία ενός πολύχρωμου χώρου στην αυλή σου είναι η ιδανική συνταγή ενδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπρόσθετα, μελέτη των Simons, McCallum και Friedlander φανερώνει ότι η κηπουρική και γενικότερα η σωματική δραστηριότητα, μειώνει τις πιθανότητες για εμφάνιση άνοιας.

Κοιμήσου

Υποκατάστατο για τον ύπνο δεν υπάρχει πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα σερί από νύχτες χωρίς ανάπαυση. Ακόμα και η σιέστα του Σαββατοκύριακου δεν μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος στο κρεβάτι. Η διαταραχή της όρεξής και η ευαισθησία σε καταστάσεις οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν άγχος είναι επιπτώσεις της κακής ποιότητας ύπνου. Γι’ αυτό ανέλαβε δράση υιοθετώντας ένα σταθερό μοτίβο ξεκούρασης. Ακόμα και μια ταμπλέτα μελατονίνης μπορεί να κάνει τη διαφορά ως προς την προσπάθεια για βελτίωση της υγείας.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.