Η μεταβολή της ψυχολογικής σου κατάστασης αποτελεί θέμα επιλογής τόσο σε ψυχολογικό, όσο και σε κινησιολογικό επίπεδο. Οι ενέργειες οι οποίες υποβοηθούν την αύξηση της σεροτονίνης είναι τρόποι ώστε να νιώσεις χαρούμενος.

Τρεις εξ αυτών είναι οι εξής:

Αύξησε τη πρόσληψη ινοσιτόλης

Δεν είναι μόνο ο έρωτας ο οποίος περνάει από το στομάχι, αλλά και τα επίπεδα ευτυχίας και χαράς σου. Η ινοσιτόλη είναι ένα είδος σακχάρου το οποίο εντοπίζεται στον ανθρώπινο ωστόσο. Σύμφωνα με μελέτες συνδέεται άμεσα με την βελτίωση της επίδοσης και της απήχησης της σεροτονίνς στον εγκέφαλο. Επιπρόσθετα, επιδρά θετικά και στα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους. Πηγή ινοσιτόλης είναι τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά επομένως προσθέτοντάς στα στη διατροφή σου, απολαμβάνεις όλα τα οφέλη.

Ασκήσου

Άρρηκτα συνδεδεμένη με την αύξηση παραγωγής σεροτονίνης είναι η άσκηση σύμφωνα με μελέτες. Στην προκειμένη περίπτωση, πιο ευεργετική είναι η αερόβια εκδοχή όπως το τρέξιμο, η ποδηλασία, ακόμα και η yoga. Οι επιλογές είναι πάμπολλες επομένως διάλεξε αυτή που σου αρέσει και έχεις περισσότερες πιθανότητες να παραμείνεις πιστός σε αυτήν. Η πνευματική προσέγγιση της άσκησης προκαλεί μια νευροχημική αντίδραση η οποία προέρχεται από δραστηριότητες των προγόνων μας όπως το κυνήγι για τροφή αλλά και η προσπάθεια προστασίας από θηρευτές.

Κυνήγα την ηλιοφάνεια

Η έκθεση στις ακτίνες του ήλιου συνδέεται με τη βιταμίνη D, μια από τις λειτουργίες της οποίας είναι η αύξηση της παραγωγής σεροτονίνης. Ζώντας σε μια περιοχή της γης με πάμπολλες ημέρες ηλιοφάνειας, η απόλαυση της ζεστασιάς του ήλιου είναι εύκολη υπόθεση. Η κατανάλωση γάλατος είναι επίσης μια συνήθεια η οποία θα αυξήσει τα επίπεδα βιταμίνης D, ενώ άλλες πηγές είναι τα αυγά, το τυρί και τα λιπαρά ψάρια.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.