Οι γιορτές αποτελούν περίοδο χαράς και συναντήσεων με φίλους και οικογένεια. Τα ρεβεγιόν δίνουν και παίρνουν αυτή την περίοδο και οι νοικοκυρές συναγωνίζονται ποια θα φτιάξει τα νοστιμότερα και πιο εντυπωσιακά πιάτα. Βασικό συνοδευτικό η σαλάτα. Χρωματιστές, λαχταριστές σαλάτες με διάφορα λαχανικά, φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Σαλάτα με πλιγούρι και ρόδι

Υλικά
2 κλ. φρέσκο κρεμμυδάκι, σε φέτες, 8 κ.σ. ελαιόλαδο, 200 γρ. πλιγούρι, 1/2 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένο, 3 κ.σ. κουκουνάρι, 40-50 γρ. φέτα. 150 γρ. κάστανα, βρασμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια. 1 ρόδι (τους σπόρους), δυόσμο ψιλοκομμένο, ρίγανη ψιλοκομμένη, 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο. 1 κύβο κότας, 200 ml νερό, 1 κ.σ. βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι.
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το πλιγούρι. Σοτάρουμε για 4-6 λεπτά και ανακατεύουμε συνέχεια με μια κουτάλα, μέχρι να ξανθύνει το πλιγούρι. Προσέχουμε να μην καεί. Με το που πάρει χρώμα το πλιγούρι μας, αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά). Ανακατεύουμε συνεχώς με την κουτάλα μας μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνουμε 1 ζωμό κοτόπουλο και το νερό και βάζουμε το τηγάνι και πάλι στη φωτιά. Διαλύουμε το ζωμό και περιμένουμε να πάρει μια καλή βράση το νερό και αφαιρούμε γρήγορα από τη φωτιά. Κλείνουμε γρήγορα το τηγάνι με μια μεμβράνη ή ένα καπάκι για να κρατήσουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε για 10 λεπτά στην άκρη να τραβήξει όλη την υγρασία το πλιγούρι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καθόλου λάδι, ρίχνουμε τα κάστανα μέχρι να πάρουν μια ωραία κρούστα. Αφαιρούμε τα κάστανα και ρίχνουμε στο τηγάνι τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές φετούλες και το ρίχνουμε σε ένα μπολ με ½ ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο, ½ ψιλοκομμένο μάτσο μαϊντανό μαζί με τα κοτσάνια του. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο, ρίγανη). Έπειτα βάζουμε τα κάστανα και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε και το πλιγούρι, το ρόδι, το ξύσμα (και το χυμό) από 1 λεμόνι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Τέλος, τρίβουμε φέτα από πάνω, πιπέρι και φρέσκο ελαιόλαδο.

Πηγή: akispetretzikis.com

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!