Μιας και τα Χριστούγεννα κόντεψαν, η γιορτινή μας διάθεση είναι στα ύψη. Μικρές λεπτομέρειες σ’ ένα στολισμένο σπίτι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Χωρίς περιττά έξοδα μπορούμε να δημιουργήσουμε γωνιές με όμορφες κατασκευές. Ας δούμε λοιπόν κάποιες ιδέες.

Στεφάνι στην εξώπορτα

Ένα στεφάνι, φτιαγμένο είτε από τα χεράκια μας, βάζει τον κάθε επισκέπτη μας στην εορταστική διάθεση του σπιτιού μας. Κουκουνάρια, κορδέλες και αποξηραμένα λουλούδια από τον κήπο μας φτιάχνουμε ένα όμορφο στεφάνι.

Στολίδια στα παράθυρα

Με φαρδιές κορδέλες μπορούμε να φτιάξουμε μικρά στεφάνια για τα παράθυρα. Στο περβάζι των παραθύρων μπορούμε να τοποθετήσουμε βαζάκια με χρωματιστά κεριά. Οι περαστικοί θα βλέπουν τη Χριστουγεννιάτικη διάθεση στα παράθυρά μας.

xmas-table

Στολισμένη τραπεζαρία

Μια απλή τραπεζαρία αποκτά χριστουγεννιάτικη νότα όταν περάσουμε φαρδιές κόκκινες κορδέλες στην πλάτη κάθε καρέκλας. Ένας απλός φιόγκος αρκεί, αλλά μπορούμε να τη διακοσμήσουμε με μπαλίτσες για περισσότερο χρώμα.

Στο κέντρο του τραπεζιού μπορούμε να βάλουμε ένα βάζο με αποξηραμένα κλαδιά και μπαλίτσες. Επίσης τα κεριά δημιουργούν μια ωραία ατμόσφαιρα. Επιβάλλεται ένα ωραίο τραπεζομάντηλο σε μορφή runner για περισσότερο χρώμα και εορταστική διάθεση.

Γιορτινός καναπές

Όμορφα χρωματιστά μαξιλάρια για να διακοσμήσουμε τον καναπέ μας. Ακόμη και ένα ριχτάρι με γιορτινά χρώματα αυτόματα αλλάζει η όψη του καναπέ και συνάμα η διάθεσή μας.

Δεντράκια, πολλά δεντράκια

Να τοποθετήσουμε σε διάφορες γωνιές του σπιτιού δεντράκια φτιαγμένα από τα χέρια μας. Δέντρα από κουκουνάρια, παλιές χρωματιστές μπαλίτσες, δέντρα από μπισκότα ή διάφορα μικρά γλυκάκια για να δημιουργήσουμε γλυκές γωνιές!

Κάλτσες του Άη Βασίλη

Μια ακόμη υπέροχη ιδέα είναι να τοποθετήσουμε κάλτσες του Άη Βασίλη είτε μπροστά στο τζάκι αν υπάρχει, ή σε διάφορες γωνιές του σπιτιού. Χειροποίητες κάλτσες από παλιά ρούχα ή πλεκτές, ακόμα και κάλτσες που μπορούμε να φτιάξουμε από ανακυκλώσιμο χαρτί. Θα δουλέψουμε ανάλογα με το πόσο «πιάνει» το χέρι μας, το αποτέλεσμα εφόσον το έχουμε φτιάξει μόνοι μας θα μας ικανοποιήσει αφάνταστα.

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!