Μύρισαν Χριστούγεννα, μύρισαν και οι στιγμές! Είναι γεγονός, πως τα Χριστούγεννα για πολλούς ανθρώπους είναι σαν ένα φωτεινό αστέρι στον σκοτεινό ουρανό. Μικροί και μεγάλοι αναμένουν τα Χριστούγεννα, τα καθιερωμένα τραγούδια και τις οικογενειακές στιγμές. Πρόκειται για την, ίσως, πιο όμορφη περίοδο του χρόνου αφού οι άνθρωποι ενώνονται, ζεσταίνονται και αναζητούν αγκαλιές.

Μύρισαν Χριστούγεννα, μύρισαν και οι στιγμές!

Άρχισαν να εμφανίζονται λοιπόν, τα φωτάκια στις λάμπες των δρόμων και οι Άγιοι Βασίληδες. Ξετρύπωσαν ακόμα και τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα. Σε κάθε πλατεία της κάθε περιοχής, ακόμα και σε σπίτια με μεγάλους κήπους.

Τα Χριστούγεννα είναι η κατάλληλη περίοδος για να δημιουργήσεις! Να κάνεις το σπίτι να μυρίσει, με τα κουλουράκια και τις γευστικές συνταγές σου. Να αφιερώσεις χρόνο να μαγειρέψεις ασυνήθιστα φαγητά, μόνος ή με την οικογένειά σου, ή με φίλους.

Το ότι νυχτώνει νωρίς, μυρίζει ακόμα πιο πολύ Χριστούγεννα. Έχεις την ανάγκη να πας στο σπίτι, να ζεσταθείς, να πιεις το ζεστό ρόφημά σου και να περάσεις στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Μια μεγάλη έξοδος σε περιμένει

Μιας και φτάνει το τέλος του χρόνου, τα Χριστούγεννα έρχονται να σου υπενθυμίσουν (αν το ξέχασες) πως αξίζεις να ξεφύγεις λίγο από το άγχος της ρουτίνας. Σου δίνει την ευκαιρία, καθώς είσαι στο γραφείο της δουλειάς, να «κλέψεις» λίγο χρόνο και να αναζητήσεις ιδέες για δώρα. Για σένα και όχι μόνο. Επίσης, όταν έχεις χρόνο, μπορείς να αναζητείς ζεστά στέκια, για φαγητό ή ποτό. Ακόμα και μικρά, αλλιώτικα σπιτάκια με θέα το βουνό και συντροφιά το τζάκι για μία διανυκτέρευση.

Μύρισαν Χριστούγεννα, μύρισαν και οι στιγμές! Γιατί η περίοδος των Χριστουγέννων είναι μία ευκαιρία να κάνεις ό, τι άφησες στο περιθώριο τόσο καιρό. Να αναζητήσεις, να ερευνήσεις, να ενωθείς, να προσφέρεις και να βρεις το χαμένο σου χαμόγελο.

Μύρισαν Χριστούγεννα, μύρισαν και οι στιγμές!

Σε θυμίζουν τη λέξη «άνθρωπος»

Μας κάνουν τα Χριστούγεννα, πιο ευαίσθητους; Είναι οι μυρωδιές, είναι που έρχεται το τέλος του χρόνου; Είναι το κρύο; Οι ανάσες στους κρύους δρόμους;

Αυτή η περίοδος, θα μπορούσε λοιπόν να χαρακτηριστεί μία περίοδος ανθρωπιάς. Την οποία θα πρέπει να την κρατάμε για όσο υπάρχουμε. Μας θυμίζουν τη λέξη «άνθρωπος». Να δώσουμε ζεστά ρούχα και χρήματα στους άστεγους της περιοχής. Μας δίνεται η ανάγκη να μοιραστούμε το φαγητό μας με ένα αδέσποτο σκυλί. Νιώθουμε ένα καμπανάκι αγάπης να μας κτυπάει στο κούτελο λέγοντας μας «πες και κάνε ό, τι νιώθεις». Αγαπάς; Πες το! Θες αγκαλιά;

Αγκάλιασε! Θες να χαρίσεις ένα χαμόγελο; Μοιράσου το με περαστικούς, γνωστούς και άγνωστους! Γίνε άνθρωπος αυτά τα Χριστούγεννα, τον επόμενο χρόνο, κάθε μέρα, κάθε ώρα! Άλλωστε ποτέ δεν είναι αργά!

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.