Η διακόσμηση του σπιτιού μας αποτελεί ένα βασικό παράγοντα για να μας κάνει να νιώθουμε όμορφα στο σπίτι μας. Πόσο μάλλον η διακόσμηση που κάνουμε για τις γιορτές. Το σπίτι μας την περίοδο των γιορτών επιβάλλεται να είναι διακοσμημένο όμορφα. Η διάθεση μας είναι στα ύψη σε ένα ζεστό, cosy σπίτι τις γιορτές. Κάποιες λεπτομέρειες ίσως κάνουν τη διαφορά στο θέμα της διακόσμησης. Ας πάρουμε μερικές ιδέες λοιπόν.

  1. Ως γνωστό οι γιορτές των Χριστουγέννων προσφέρονται για παιχνίδια. Επιτραπέζια παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους μας διασκεδάζουν ευχάριστα. Ας δημιουργήσουμε λοιπόν μια όμορφη ατμόσφαιρα. Να τοποθετήσουμε χαλιά με μαξιλάρια στο πάτωμα όπου θα καθόμαστε γύρω γύρω για παιχνίδι.
  2. Μικρές γωνιές με κεράσματα. Βαζάκια με σοκολατάκια, πιατελίτσες με τα γνωστά Χριστουγεννιάτικα εδέσματα. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες σκόρπια σε γωνιές στο σαλόνι. Προσοχή φροντίστε κάθε φορά που περνάτε να μην «τσιμπάτε» από ένα κέρασμα!
  3. Λαμπάκια παντού! Τα Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια με το ζεστό φως που βγάζουν μας γεμίζουν την καρδιά μας φως. Υπάρχουν διαθέσιμα μόνα τους λαμπάκια που λειτουργούν με μπαταρίες και μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε διάφορους χώρους στο σπίτι.
  4. Φτιάξτε μια γωνιά με ποτάκια. Λικέρ καφέ, σοκολάτας και φρούτων μαζί με ξηρούς καρπούς μαζεμένα σ’ ένα μικρό μπαρ όπου θα καλωσορίζετε τους καλεσμένους σας.

5. Λουλούδια παντού! Χριστουγεννιάτικα λουλούδια όπως το παραδοσιακό γκι, το γνωστό μας ποϊνσέτια (Αλεξανδρινό) είναι τα δύο λουλούδια που βρίσκουμε παντού αυτές τις μέρες.

6. Αν έχετε τζάκι στο σπίτι, είναι η κατάλληλη εποχή για να το ανάψετε. Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί το τζάκι είναι ανεπανάληπτη αφού συνδυάζει τη ζεστασιά μαζί με την οπτική απόλαυση.

Τέλος, η καλή παρέα είναι η καταλληλότερη συνταγή για ένα cosy σπιτικό τις γιορτές. Στιγμές ανεπανάληπτες με την οικογένεια και αγαπημένους φίλους δημιουργούν όμορφες αναμνήσεις χαραγμένες μόνιμα στην καρδιά μας.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.