Έρχονται γιορτές ο καινούργιος χρόνος είναι καλό να σας υποδεχτεί φρέσκους και ανανεωμένους. Πέραν από την ανανέωση του εαυτού μας είναι απαραίτητο να φρεσκαριστεί και το σπίτι μας και συγκεκριμένα ο κήπος, μιας και θεωρείται ένα σημαντικό στοιχείο της καθημερινότητας μας. Ο κήπος μας λοιπόν, μπορεί κάλλιστα να γίνει το ομορφότερο μέρος του σπιτιού. Πώς να διακοσμήσετε τον κήπο σας τα Χριστούγεννα;

Αγοράστε τα απαραίτητα λουλούδια

Αν δεν έχετε μεγάλο κήπο και ο χώρος σας είναι περιορισμένος και έχετε μια μικρή βεράντα για παράδειγμα, μην αγχώνεστε. Άλλωστε για όλα υπάρχουν λύσεις! Φτάνει να αφήσετε τη φαντασία σας και τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη.

Πώς να διακοσμήσετε τον κήπο σας τα Χριστούγεννα; Ή ακόμα την βεράντα σας; Με τα πιο απλά και φθηνά υλικά. Αγοράστε πρώτα από όλα τα απαραίτητα και πιο γνωστά λουλούδια και φυτά των εορτών.

Δεν είναι άλλα από τις κόκκινες ποϊνσέττιες αλλιώς κόκκινα Αλεξανδρινά. Ονομάζονται και γλώσσες, εφόσον τα φύλλα τους μοιάζουν με γλώσσα. Πολλοί προτιμούν να προσθέτουν και glitters στα φύλλα, για να φαντάζουν όλο και πιο λαμπερά.

Πώς να διακοσμήσετε τον κήπο σας τα Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικα φυτά θεωρούνται και τα κυκλάμινα, τα κόκκινα ή και τα ροζ. Πολλά νοικοκυριά στολίζουν τα συγκεκριμένα φυτά εμπλουτίζοντας τη διακόσμηση του χώρου.

Πώς να διακοσμήσετε τον κήπο σας τα Χριστούγεννα

Αναζητήστε τις όμορφες, ξεχωριστές πινελιές

Εκτός από τα glitters, χρησιμοποιείστε χριστουγεννιάτικες, κόκκινες, χρυσές και ασημένιες κορδέλες. Αναζητήστε κλαδιά από δέντρα ροδιάς ή μουριάς και μπογιατίστε τα, δημιουργώντας ένα κλίμα γιορτινό.  Ακόμα, διακοσμήστε το χώρο σας με κουκουνάρια.

Αγοράστε το πιο οικονομικό γλαστράκι και μετατρέψτε το σε μια αλλιώτικη, χριστουγεννιάτικη γλάστρα. Τοποθετήστε τα βαμμένα κλαριά και κρεμάστε κάποια από τα στολίδια του δέντρου σας.

Πώς να διακοσμήσετε τον κήπο σας τα Χριστούγεννα

Μπορείτε ακόμα να φτιάξετε το δικό σας μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο με παλιά περιοδικά και εφημερίδες. Χρησιμοποιείστε μπογιές κόκκινες, χρυσές και ασημένιες και βάψτε εναλλάξ τις κόλλες. Τοποθετήστε τη μια κόλλα πάνω στην άλλη, κόβοντας τις ώστε να’ ρθει το ίδιο μοτίβο με το κανονικό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Εναλλακτική λύση και ίσως πιο εύκολη, είναι η χρήση παλιών φελλών. Μπορείτε να κόψετε τους φελλούς στο μέγεθος που επιθυμείτε εσείς. Βάψτε τους και κάντε κάτι παρόμοιο, όπως στην εικόνα. Βάλτε το σε μια κορνίζα και βάλτε τη σε μια γωνιά του κήπου σας. Ή κρεμάστε το σ’ ένα κλαδί ενός δέντρου.

Πώς να διακοσμήσετε τον κήπο σας τα Χριστούγεννα

Μην πετάξετε τίποτα

Μη ξεχνάτε ότι τα πάντα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Για παράδειγμα, μπορείτε να μετατρέψετε μία τρυπημένη κάλτσα σας σε μια κάλτσα αποθήκευσης ψεύτικων μικρών κουτιών. Πλύνετε την κάλτσα σας, βάψτε την με κόκκινο χρώμα και από την τρύπα που υπάρχει περάστε ένα μικρό σχοινάκι, ώστε να ενωθεί με μία άλλη κάλτσα. Το αποτέλεσμα θα είναι η μια κάλτσα, κάτω από την άλλη.

Αργότερα, μπορείτε να φτιάξετε με χαρτόνια μικρά κουτάκια αποθήκευσης γλυκών για παράδειγμα. Όταν τελειώσετε, βάλτε σοκολάτες και καραμέλες και τοποθετήστε τα στις κάλτσες. Έτοιμο, ακόμα ένα χειροποίητο στολίδι το οποίο θα κοσμεί όμορφα τον κήπο σας ή την βεράντα σας.

Πώς να διακοσμήσετε τον κήπο σας τα Χριστούγεννα

Πώς να διακοσμήσετε τον κήπο σας τα Χριστούγεννα λοιπόν;  Με φαντασία και πάνω από όλα δημιουργικότητα.  Βρείτε λίγο χρόνο, για σας και για την οικογένεια σας και δημιουργήστε γιορτινές στιγμές με χαμόγελα!

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.