Μύρισαν Χριστούγεννα λοιπόν. Φωτάκια, λαμπάκια, δέντρα, μυρωδιές από γλυκίσματα και ζεστά ροφήματα. Στους δρόμους μουσικές και χορούς. Στο ημερολόγιο αρχίζουν σιγά-σιγά να μην διαφαίνονται οι αριθμοί, γιατί πλέον φαίνονται καθαρά οι κόκκινες γραμμές που χρησιμοποιείς για να «διαγράφεις» τις μέρες. Αλήθεια όμως, ποια είναι τα 4 must των χριστουγεννιάτικων ημερών;

Τα 4 must των χριστουγεννιάτικων ημερών

Δεν είναι άλλα από όμορφες στιγμές που ξεχνάς ή προτιμάς να αφήνεις στο περιθώριο, επειδή προηγούνται άλλα πράγματα.

Στην αρχή και στη μέση της χρονιάς δε διαπιστώνεις τη σημαντικότητα του χρόνου γιατί πολύ απλά σε πιέζει και σε κουράζει. Τον τελευταίο μήνα του χρόνου, όταν το ημερολόγιο γράψει «ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ», ξεκινάς να συνειδητοποιείς πως ο χρόνος κύλησε τόσο μαγικά και γρήγορα.

Ίσως τελικά να μην πρόλαβες να κάνεις τα πιο σημαντικά; Μήπως δεν χάρηκες, δε γέλασες με τη ψυχή σου; Και κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Ποια λοιπόν είναι τα 4 must των γιορτινών αυτών, χριστουγεννιάτικων ημερών που θες να θυμηθείς;

Τα 4 must των χριστουγεννιάτικων ημερών

Αγορά δώρων

Ο Δεκέμβριος μήνας, μπορεί να χαρακτηριστεί και ο μήνας των δώρων. Αν δεν έκανες στα αγαπημένα σου πρόσωπα ξεχωριστά δώρα γενεθλίων λόγω διαφόρων καταστάσεων τα μαζεύεις αυτό τον τελευταίο μήνα του χρόνου.

Η αγορά δώρων για σένα και για τους υπόλοιπους είναι μια όμορφη δραστηριότητα. Σε κάνει να ξεχνιέσαι από τη ρουτίνα της μέρας σου και σου χαρίζει τη στιγμή που σου ανήκει ολοκληρωτικά. Τη στιγμή όπου σκέφτεσαι τα αγαπημένα σου πρόσωπα και σχηματίζεις το χαμόγελο που θα ήθελες και αυτοί να σχηματίσουν, όταν και τους το δωρίσεις.

Βόλτες με φίλους και γνωστούς

Στα 4 must των γιορτινών ημερών, είναι και οι βόλτες με τους φίλους. Αν με την οικογένειά σου έκανες τους πολύωρους περιπάτους, καιρός να πας και με τους φίλους σου για καμιά βόλτα.

Επιλέξτε ήσυχα μέρη για ζεστό ρόφημα για συζήτηση. Χάρισε ένα μεσημεριανό γεύμα στον καλύτερο σου φίλο και μιλήστε για τους νέους στόχους σας. Ανακαλύψτε μαζί νέα στέκια για φαγητό και βγείτε μαζί με τις οικογένειές σας μια Κυριακή βράδυ.

Τα 4 must των χριστουγεννιάτικων ημερών

Τζάκι, «μεζέδες» και επιτραπέζια παιχνίδια

Το τζάκι και οι καθιερωμένοι «μεζέδες» φυσικά δε θα έλειπαν από τις γιορτινές αυτές μέρες. Καθιερώστε μια μέρα της εβδομάδας που θα βολεύει αρκετούς φίλους και μαζευτείτε όλη η οικογένεια, και γνωστοί σε ένα σπίτι με τζάκι.

Το σκυλί ή το γατί σας είναι ευπρόσδεκτο στην παρέα σας, αφού έχουν και αυτά ανάγκη για συντροφιά και ζεστασιά. Ετοιμάστε τους «μεζέδες» που μπορεί να είναι πατάτες, χαλούμι, φέτα, μανιτάρια και τα κάστανα και ψήστε τα στο τζάκι.

Απλώστε ένα χαλί στη μέση του δωματίου και ξεκινήστε το παιχνίδι! Μη ξεχάσετε να έχετε μαζί σας μια φωτογραφική μηχανή ή και το τηλέφωνό σας. Ένα «κλικ» και η μαγεία απλώνεται σε μια εικόνα, γεμάτη χαμόγελα.

Ταξίδια και εμπειρίες

Πριν το ρολόι γυρίσει στις 12:00 και δείξει 25 Δεκεμβρίου, ετοίμασε το πρόγραμμα για τις εκδρομές που θα ακολουθήσουν. Αν δεν πρόλαβες να επισκεφτείς όμορφους προορισμούς αυτό το διάστημα, ποτέ δεν είναι αργά.

Ετοίμασε το σακίδιο σου και ταξίδεψε μόνος ή με παρέα στη χώρα σου ή και στο εξωτερικό.

Ευκαιρίες υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν! Αρκεί να έχεις τα σοφά σου μάτια ανοικτά. Γι’ αυτές τις γιορτές αναζήτησε λίγο περισσότερο την ευτυχία, στα απλά και όμορφα, μικρά πράγματα. Ρίξε ένα μεγαλύτερο χαμόγελο και δες τη ζωή αλλιώς!

Τα 4 must των χριστουγεννιάτικων ημερών

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!